Πτώση για την Γερμανία στον διεθνή δείκτη ποιότητας ζωής

Η Γερμανία έπεσε τέσσερις θέσεις στη διεθνή κατάταξη της ποιότητας ζωής για το 2023, σύμφωνα με την παγκόσμια βάση δεδομένων Numbeo που βασίζεται σε κριτικές πολιτών..

Η αναλογία τιμών κατοικιών προς εισόδημα, η υγειονομική περίθαλψη και ο χρόνος μετακίνησης στην κυκλοφορία είναι μεταξύ των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη στην κατάταξη.

Η κατάταξη της Numbeo για την ποιότητα ζωής 2023

Η Γερμανία ανακηρύσσεται τακτικά ως μία από τις χώρες με υψηλή ποιότητα ζωής, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία της Numbeo, τα πρότυπα στη χώρα μειώνονται.

Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας κατέλαβε την 11η θέση στον κόσμο στην εξαμηνιαία κατάταξη Numbeo, η οποία αξιολογεί 8 κριτήρια:

 1. αγοραστική δύναμη,
 2. ρύπανση,
 3. αναλογία τιμών κατοικιών προς εισοδήματα,
 4. κόστος ζωής,
 5. ασφάλεια,
 6. υγειονομική περίθαλψη,
 7. χρόνος μετακίνησης
 8. και κλίμα.

Σε ορισμένα κριτήρια, όπως το κλίμα ή η ασφάλεια, οι χώρες έχουν καλύτερες επιδόσεις όταν συγκεντρώνουν υψηλότερη βαθμολογία.

Σε άλλα κριτήρια, όπως η ρύπανση ή η αναλογία τιμών κατοικιών προς εισοδήματα, οι χώρες ανεβαίνουν στη διεθνή κατάταξη αν συγκεντρώσουν χαμηλότερη βαθμολογία.

Καλύτερες και χειρότερες χώρες για την ποιότητα ζωής

Εκτός από δύο ακραίες περιπτώσεις, οι ευρωπαϊκές χώρες κυριάρχησαν στις 10 πρώτες θέσεις. Οι Κάτω Χώρες, η Δανία και η Ελβετία κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις αντίστοιχα.

Μετά από μια μη αναπάντεχη λίστα με το Λουξεμβούργο, τη Φινλανδία, την Ισλανδία και την Αυστρία, ακολούθησε μια σύντομη εμφάνιση δύο χωρών εκτός Ευρώπης, με το Ομάν και την Αυστραλία να καταλαμβάνουν την όγδοη και την ένατη θέση. Παραμένοντας στην ίδια θέση με τον προηγούμενο δείκτη, η Νορβηγία κατέλαβε τη 10η θέση.

Ενώ η Γερμανία βρισκόταν στην 7η θέση το 2022, φέτος η χώρα υποχώρησε στην 11η θέση όσον αφορά την ποιότητα ζωής. Ανάμεσα στη γειτονική Νορβηγία και τη μακρινή Νέα Ζηλανδία, η Γερμανία σημείωσε 179,0 στον δείκτη.

Εντός του τελευταίου έτους, το κόστος ζωής αυξήθηκε στη Γερμανία, κυρίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των αλυσιδωτών επιπτώσεών του στον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο επείγουσα κρίση στέγασης και πολλοί άνθρωποι έχουν περάσει 74 ώρες από το χρόνο τους καθισμένοι σε μποτιλιαρίσματα κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους.

Οι χώρες του παγκόσμιου Νότου, κυρίως, κατατάχθηκαν στην τελευταία πεντάδα όσον αφορά την ποιότητα ζωής: Νιγηρία, Μπαγκλαντές, Βενεζουέλα, Σρι Λάνκα και Ιράν.

Οι 10 πρώτες χώρες του δείκτη ήταν οι εξής:

 1. Ολλανδία
 2. Δανία
 3. Ελβετία
 4. Λουξεμβούργο
 5. Φινλανδία
 6. Ισλανδία
 7. Αυστρία
 8. Ομάν
 9. Αυστραλία
 10. Νορβηγία

Για την πλήρη κατάταξη και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας από τη Numbeo μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.