Πρόεδρος Prien: Σταδιακό τέλος των τεστ και των μασκών στα σχολεία

Η πρόεδρος της Μόνιμης Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού των ομόσπονδων κρατιδίων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (KMK), Karin Prien, ζητά τη χαλάρωση των μέτρων στα σχολεία.

“Πρέπει να ξεφύγουμε από την κουλτούρα του φόβου στα σχολεία”, δήλωσε στην εφημερίδα Bild. Είπε ότι όταν ανοίξουν τα σχολεία από τα μέσα Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου, θα πρέπει να υπάρξει και χαλάρωση στα σχολεία.

“Τα μαθήματα αθλητισμού και μουσικής πρέπει να ξαναγίνουν πλήρως. Τα τεστ θα πρέπει να τερματιστούν σταδιακά. Μέχρι το τέλος Μαρτίου το αργότερο, δύο τεστ την εβδομάδα θα είναι πιθανώς αρκετά”.

Σταδιακά, είπε, τα υποχρεωτικά τεστ θα πρέπει να γίνουν απλά δυνατότητα και επιλογή.

Είπε ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας πρέπει επίσης να μειωθεί σταδιακά, πρώτα στην αίθουσα διδασκαλίας και στη συνέχεια στο υπόλοιπο κτίριο.

Το σκεπτικό της: Η κορύφωση του κύματος της μετάλλαξης Οmicron έχει ήδη ξεπεραστεί στα πρώτα ομόσπονδα κρατίδια, όπως το Σλέσβιχ-Χολστάιν, το Βερολίνο, η Βρέμη και το Αμβούργο, δήλωσε η Prien.

“Ευτυχώς, αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στα μειωμένα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των παιδιών ηλικίας 5 έως 18 ετών”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.