Στοιχεία για την ασφάλεια των δρόμων στη Βαυαρία 2023

250 αντί για 100 km/h: 21χρονος με τέρμα το γκάζι στην Autobahn!

Τα εξαμηνιαία στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στη Βαυαρία παρουσιάστηκαν στο Μόναχο. Ο υπουργός Εσωτερικών Χέρμαν θεωρεί ότι οι δρόμοι είναι “ασφαλέστεροι από ποτέ”…

Κάθε 1,4 λεπτά, κατά μέσο όρο, συμβαίνει ένα ατύχημα στους δρόμους της Βαυαρίας το 2023.

Αυτό προκύπτει από τα εξαμηνιαία στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν.

Με 183.247 ατυχήματα κατά το πρώτο εξάμηνο, σημειώθηκαν 2,4% περισσότερες συγκρούσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στατιστικά στοιχεία ατυχημάτων στη Βαυαρία: λιγότεροι τραυματίες και νεκροί

Παρά τα στοιχεία αυτά, ο Herrmann προσφέρει επαίνους. Για τον ίδιο, οι οδικοί άξονες της Βαυαρίας ήταν “ασφαλέστεροι από ποτέ”.

Συνολικά 202 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα 183 247 ατυχήματα του πρώτου εξαμήνου του 2023. 27 024 άτομα τραυματίστηκαν. Και οι δύο αριθμοί είναι μειωμένοι σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε κατά εννέα και ο αριθμός των τραυματιών κατά 5,4%.

Ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων με σωματικές βλάβες είχε επίσης μειωθεί κατά 6,4% σε 21 287 το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο, ο αριθμός των μοτοσικλετιστών που έχασαν τη ζωή τους αυξήθηκε σημαντικά: 40 έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής φέτος, γεγονός που αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 27%.

Ο αριθμός των πεζών που έχασαν τη ζωή τους είχε μειωθεί σε 21 (μείον 4,5%), ενώ όπως και την ίδια περίοδο πέρυσι, φέτος είχαν σκοτωθεί σε τροχαία ατυχήματα 32 ποδηλάτες.

Όπως και το πρώτο εξάμηνο του 2022, δύο παιδιά είχαν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, ο αριθμός των νεαρών οδηγών που σκοτώθηκαν είχε μειωθεί ελαφρώς κατά έναν σε 16, αλλά ο αριθμός των ηλικιωμένων πολιτών ηλικίας 65 ετών και άνω που σκοτώθηκαν είχε αυξηθεί κατά 5,8% σε 73.

Στατιστικά στοιχεία ατυχημάτων στη Βαυαρία: η αστυνομία είναι καλά προετοιμασμένη

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, βαρέα φορτηγά οχήματα ενεπλάκησαν σε 1.351 τροχαία ατυχήματα με σωματικές βλάβες στη Βαυαρία (μείον 5,7 τοις εκατό).

42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (μείον 8,7 τοις εκατό). Συνολικά 55.414 ατυχήματα συνέβησαν στους αγροτικούς δρόμους της Βαυαρίας, μια μικρή αύξηση 0,4 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο αριθμός των ατόμων που τραυματίστηκαν σε αυτά τα ατυχήματα μειώθηκε σε 8748, ενώ ο αριθμός των νεκρών σε 142.

Ο Herrmann εξηγεί ότι η αστυνομία θα συνεχίσει να στοχεύει τους οδηγούς που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα, τους παραβάτες της ζώνης ασφαλείας, τους ακατάλληλους οδηγούς και τους παραβάτες των κινητών τηλεφώνων.

6264 τροχαία ατυχήματα στη Βαυαρία οφείλονταν σε ακατάλληλη ή υπερβολική ταχύτητα και συνολικά 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τέτοιο ατύχημα.

19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας – αύξηση 18,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο αριθμός των ατυχημάτων υπό την επήρεια αλκοόλ μειώθηκε σε 2169. Υπήρξαν 294 τροχαία ατυχήματα υπό την επήρεια άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Τώρα οι εμπειρογνώμονες αναλύουν τα αποτελέσματα των στατιστικών στοιχείων προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν ακόμη καλύτερα μέτρα κατά των αιτιών των ατυχημάτων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης