Συναγερμός σε δημοτικό σχολείο: 49 παιδιά τραυματίστηκαν

Μαζική κατάρρευση στη γυμναστική: Συνολικά 48 παιδιά και ένας δάσκαλος του δημοτικού σχολείου Sonnenstein και του γυμνασίου Carl Friedrich Gauss στην Πίρνα τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, πιθανότατα από διαρροή χημικών ουσιών…

Αρχικά, επτά παιδιά είχαν παραπονεθεί για ζαλάδες, ναυτία και μουδιασμένα άκρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής.

Ο δάσκαλος αθλητισμού ανέφερε επίσης ότι τα χέρια του έτρεμαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στα σχολεία, τα οποία μοιράζονται και τα δύο την αθλητική αίθουσα στο Sonnenstein, σήμανε συναγερμός. Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν στη νεόκτιστη συνοικία.

Μέχρι το μεσημέρι, ο αριθμός των τραυματισμένων παιδιών είχε ανέλθει σε 32, σύμφωνα με τη διοίκηση της περιοχής.

Αφού στο μεταξύ η αστυνομία είχε αναφέρει 59 τραυματισμένα παιδιά, το γραφείο της περιφέρειας ανακοίνωσε τα τελικά στοιχεία αργά χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 63 άτομα επλήγησαν, 48 μαθητές (20 μαθητές δημοτικού, 28 μαθητές γυμνασίου) και ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν. 22 άτομα χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Ένας μαθητής της όγδοης τάξης δήλωσε στη BILD: “Είχαμε μάθημα γυμναστικής την τέταρτη ώρα. Δεν μπορούσες να μυρίσεις τίποτα όταν έμπαινες στην αίθουσα, αλλά είχα πονοκέφαλο και πονόλαιμο. Ο δάσκαλος μας έστειλε πάλι έξω από την αίθουσα. Μας είπαν ότι υπήρχε διαρροή χημικών ουσιών”.

Όλοι οι πληγέντες μαθητές έλαβαν βοήθεια από τα σωστικά συνεργεία μέχρι το απόγευμα και χρειάστηκε να υποβληθούν σε αρκετές εξετάσεις στην αυλή του σχολείου.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Marko Laske (48): “Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, το περιστατικό προκλήθηκε από τη χρήση καθαριστικού. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για σωματική βλάβη από αμέλεια”.

Η διοίκηση της περιφέρειας είχε καλέσει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της πυροσβεστικής της περιφέρειας για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης