Δικαστήριο: Η σύντμηση του καθεστώτος ανάρρωσης δεν είναι επιτρεπτή

Η αμφιλεγόμενη σύντμηση του καθεστώτος ανάρρωσης σε τρεις μήνες μετά από λοίμωξη από κορωνοϊό δεν είναι επιτρεπτή στην παρούσα μορφή της, σύμφωνα με διοικητικό δικαστήριο της Βαυαρίας.

Την Παρασκευή, το δικαστήριο του Άνσμπαχ στη Μέση Φραγκονία έκανε δεκτές τις επείγουσες αιτήσεις δύο ατόμων που έχουν αναρρώσει μετά από λοίμωξη με κορωνοϊό.

Κατά συνέπεια, οι ενάγοντες θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται στο παλαιό καθεστώς ανάρρωσης των έξι μηνών. Προς το παρόν, ωστόσο, η δικαστική απόφαση ισχύει μόνο για τους δύο προσφεύγοντες.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Άνσμπαχ, οι δικαστές είχαν αμφιβολίες για τη συνταγματικότητα του νέου κανονισμού.

Διατύπωσαν αντιρρήσεις για το γεγονός ότι ο νέος κανονισμός δεν καθορίζει πλέον συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά παραπέμπει στην ιστοσελίδα του RKI όσον αφορά τη χρονική περίοδο.

“Με την παραπομπή στον ιστότοπο, ο νομοθέτης δεν προβαίνει σε αυτή την ουσιαστική ρύθμιση σχετικά με το ίδιο το καθεστώς ανάρρωσης, αλλά το αφήνει σε μια υπηρεσία”, εξήγησε ο εκπρόσωπος Timm Waldmann τις ανησυχίες του δικαστηρίου.

Έτσι, το δικαστήριο έκρινε ότι ο νέος κανονισμός ήταν ήδη απαράδεκτος λόγω της διαδικασίας.

Ως εκ τούτου, οι δικαστές απέφυγαν να εξετάσουν λεπτομερώς αν η σύντμηση του καθεστώτος ανάρρωσης είναι αντισυνταγματική στο σύνολό της. Κατά της απόφασης μπορεί πλέον να ασκηθεί έφεση στο Βαυαρικό Διοικητικό Δικαστήριο του Μονάχου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.