Συζήτηση για τη χαλάρωση μέτρων στις 16.02 στη Γερμανία

Την Τετάρτη της επόμενης εβδομάδας (16 Φεβρουαρίου 2022) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

Στη συνέχεια, θα συζητηθεί επίσης η πιθανή χαλάρωση των μέτρων. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξουν αντίστοιχες συζητήσεις στη συνάντηση.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι “δεν πρέπει να χαλαρώσουμε πολύ γρήγορα”. “Εξακολουθούμε να έχουμε αύξηση των αριθμών των κρουσμάτων, όπως δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν”.

Αν τώρα χαλαρώσουμε τόσο πολύ ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων, θα παρατείνουμε άσκοπα την πανδημία. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για την οικονομία ούτε για την υγεία.

Λόγω του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων, στη Γερμανία ισχύει το εξής: “Μεγαλύτερη επίπτωση και έτσι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν.

Δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι θα αυξάνονται τα κρούσματα αλλά δεν θα υπάρξουν επιπλέον θάνατοι. Δεν έχουμε το ποσοστό εμβολιασμού για κάτι τέτοιο. Και δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη”.

Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σχεδιάζουν να συζητήσουν την περαιτέρω πορεία της πανδημίας την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη. Το FDP ζήτησε πρόσφατα εκτεταμένες χαλαρώσεις των μέτρων.

Ο Lauterbach δεν θέλησε να αναφέρει ποιες χαλαρώσεις θεωρεί ο ίδιος πιθανές.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.