Αναισθησιολόγοι: Τα νέα μέτρα στη Γερμανία δεν είναι επαρκή

Η Γερμανική Ένωση Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας (DGAI) επέκρινε τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Πρωθυπουργών για τον περιορισμό της πανδημίας.

“Τα μέτρα δεν επαρκούν καθόλου για να ανακουφίσουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας από την τεράστια πίεση και να αποτρέψουν τον κίνδυνο για τους ασθενείς”, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της DGAI Frank Wappler. “Αργήσαμε πολύ και τώρα προσπαθούμε σκληρά να περάσουμε βιαστικά ανεπαρκή μέτρα”.

Αντί να εφαρμοστεί ένα “περίπλοκο σύστημα με πολλά κενά”, οι αναισθησιολόγοι ζήτησαν “αυστηρούς περιορισμούς επαφής και, στην έσχατη περίπτωση, lockdown”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως και 6.000 βαριά άρρωστοι ασθενείς με Covid 19 θα βρίσκονται σε γερμανικές μονάδες εντατικής θεραπείας έως τα Χριστούγεννα.

Είναι πιθανό να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί το “αποθεματικό έκτακτης ανάγκης” μερικών χιλιάδων επιπλέον κλινών. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει έλλειψη έως και 30% νοσηλευτών για τη λειτουργία όλων των κλινών εντατικής θεραπείας.

Εάν οι προβλέψεις επαληθευτούν, οι χειρουργικές αίθουσες θα πρέπει να κλείσουν παντού τις επόμενες εβδομάδες.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.