Τέλος οι FFP2 στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Βαυαρίας

Όποιος ταξιδεύει με λεωφορείο ή τρένο στη Βαυαρία και είναι τουλάχιστον 16 ετών, έπρεπε να φοράει μάσκα FFP2 μέχρι τώρα – στο μέλλον, θα αρκεί μια απλή χειρουργική μάσκα, σύμφωνα με το υπουργικό συμβούλιο.

Άλλη μια απόφαση: Το διάταγμα για την καταπολέμηση της πανδημίας θα παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Στο μέλλον, θα αρκεί να φοράτε απλή ιατρική μάσκα στα δημόσια μέσα μεταφοράς στη Βαυαρία.

Αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας το μεσημέρι. Μέχρι τώρα, οι επιβάτες άνω των 16 ετών έπρεπε να φορούν μάσκα FFP2. Το από πότε ακριβώς θα ισχύσει η χαλάρωση έμεινε αρχικά ανοιχτό – πιθανώς από την Κυριακή.

“Στο μέλλον, ο καθένας θα μπορεί να αποφασίζει μόνος του, με βάση τη δική του εκτίμηση και αξιολόγηση του κινδύνου, αν θα φοράει μάσκα FFP2 ή απλή μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς”, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek.

Η ισχύουσα ρύθμιση για τις FFP2 ισχύει έως τις 2 Ιουλίου. Από 03.07.22 επιτρέπεται η απλή μάσκα.

Aiwanger: “Ανακούφιση, την οποία καλωσορίζω πολύ”

Ο Hubert Aiwanger, επικεφαλής των Ελεύθερων Ψηφοφόρων και υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χαλάρωση.

Πρόκειται για μια “ανακούφιση που χαιρετίζω πολύ”, δήλωσε ο Aiwanger μετά από συνεδρίαση του βαυαρικού υπουργικού συμβουλίου. “Όποιος θέλει να φορέσει μια μάσκα FFP2 μπορεί να το κάνει”.

Δεν είναι μόνο οι επιβάτες άνω των 16 ετών που πρέπει να φορούν μάσκα FFP2 στα δημόσια μέσα μεταφοράς στη Βαυαρία μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το ισχύον διάταγμα, η υποχρέωση μάσκας ισχύει επίσης “για το προσωπικό ελέγχου και εξυπηρέτησης και για το προσωπικό οδήγησης και ελέγχου, στο βαθμό που υπάρχει φυσική επαφή με άλλα άτομα για αυτούς λόγω της εργασίας τους”.

Στα τέλη Μαΐου, ο υπουργός Υγείας Holetschek υπερασπίστηκε τη βαυαρική υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 για λεωφορεία και τρένα.

Τότε είχε πει: “Σε υπόγειους συρμούς ή λεωφορεία, ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερος από ό,τι σε άλλες περιοχές”. Για το λόγο αυτό, είπε, είναι λογικό να μην υιοθετηθούν οι χαλαρώσεις των μέτρων για τα λεωφορεία και τα τρένα πολύ νωρίς, “ιδίως ενόψει της αναμενόμενης κοσμοσυρροής των επιβατών με το εισιτήριο των 9 ευρώ”.

Παράταση του διατάγματος της Βαυαρίας έως το τέλος Ιουλίου

Ο χαλαρός κανόνας για τις μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι η μόνη τρέχουσα απόφαση. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι το βαυαρικό διάταγμα θα ισχύει για τέσσερις εβδομάδες ακόμη – μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Προηγουμένως, ίσχυε έως και τις 2 Ιουλίου. Σύμφωνα με αυτόν, για παράδειγμα, οι επισκέπτες των εγκαταστάσεων με ευπαθείς ομάδες θα χρειάζονται καθημερινά ένα αρνητικό rapid τεστ.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Οι ίδιες απαιτήσεις ισχύουν και στις φυλακές της Βαυαρίας για τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους.

Μέτρα όπως το 2G ή μια εκτεταμένη υποχρέωση χρήσης μάσκας ακόμη και στα σχολεία και τα σούπερ μάρκετ δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή στη Βαυαρία εδώ και αρκετούς μήνες.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.