Κόμμα ζητά το τέλος στα περιβαλλοντικά σήματα για τα αυτοκίνητα

Το FDP ζήτησε να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά αυτοκόλλητα για τα αυτοκίνητα. Σήμερα, οι περιβαλλοντικές ζώνες δεν συμβάλλουν πλέον στη διατήρηση του αέρα καθαρού, δήλωσε ο εκπρόσωπος περιβαλλοντικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP.

Το υπόβαθρο είναι μια ερώτηση από τον ακροατή του MDR AKTUELL Patrick Mette, ο οποίος έχει ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο. Ήθελε να μάθει γιατί εξακολουθεί να χρειάζεται αυτοκόλλητο παρά το γεγονός ότι έχει πινακίδα Ε-άδειας.

Η περιβαλλοντική εκπρόσωπος του FDP στη Bundestag, Judith Skudelny, τάσσεται υπέρ του τερματισμού των περιβαλλοντικών σημάτων για τα αυτοκίνητα και θέλει να θέσει το θέμα στην υπουργική συζήτηση.

Μέχρι τότε δεν θα υπάρχει καμία εξαίρεση για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, παρόλο που ορισμένα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα είναι σαφώς αναγνωρίσιμα ως τέτοια.

Θα επιτραπεί η κυκλοφορία μόνο σε αυτοκίνητα με πράσινα αυτοκόλλητα

Το υπόβαθρο είναι μια ερώτηση του Patrick Mette, ο οποίος επικοινώνησε με την MDR AKTUELL στο πλαίσιο του “Hörer machen Programm”. Ο Mette είναι ιδιοκτήτης ηλεκτρικού αυτοκινήτου και αναρωτιέται γιατί εξακολουθεί να χρειάζεται ένα τέτοιο περιβαλλοντικό αυτοκόλλητο παρά την ηλεκτρική πινακίδα κυκλοφορίας του – και γιατί υπάρχουν ακόμα τα αυτοκόλλητα.

Για την Skudelny, αυτό προκάλεσε μια πραγματική στιγμή “aha”: “Ο ακροατής σας έχει απόλυτο δίκιο, στην πραγματικότητα δεν το είχα σκεφτεί ποτέ πριν, αλλά σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Γραμμή Καθαρού Αέρα, σύμφωνα με όλα όσα θα πρέπει να πληρούν τα οχήματα στο μέλλον, είναι γεγονός ότι στην πραγματικότητα μόνο τα αυτοκίνητα με πράσινα αυτοκόλλητα μπορούν να εξακολουθούν να ταξινομούνται”. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν τόσα πολλά νέα οχήματα που δεν αξίζει πλέον τον κόπο.

Δεν υπάρχουν τρέχουσες στατιστικές σχετικά με την κατανομή των χρωμάτων των αυτοκόλλητων ετικετών – ούτε στην Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ούτε στην Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών, ούτε στις αρχές ελέγχου, όπως η TÜV ή η Dekra.

Η ADAC, ωστόσο, κατέγραψε την εξαφάνιση των κίτρινων και κόκκινων αυτοκόλλητων σε μια έρευνα πριν από λίγο καιρό: “Ήδη πριν από μερικά χρόνια, όταν κάναμε την έρευνα στην ADAC, προέκυψε ότι εκείνη την εποχή περίπου το 80 τοις εκατό και πλέον ήταν εφοδιασμένο με πράσινα αυτοκόλλητα”, λέει ο Florian Heuzeroth, εκπρόσωπος της ADAC Saxony.

Παρ’ όλα αυτά, τα γραφεία δημόσιας τάξης μοιράζουν κλήσεις λόγω των αυτοκόλλητων – στη Λειψία, περίπου 9.000 οδηγοί πιάστηκαν στην περιβαλλοντική ζώνη χωρίς αυτοκόλλητο μέχρι το τέλος του έτους.

Στο Μαγδεμβούργο είχαν διαπραχθεί σχεδόν 3.000 παραβάσεις μέχρι το τέλος του έτους, στο Χάλε σχεδόν 100 – δεν υπάρχουν άλλες ζώνες χαμηλών εκπομπών στην κεντρική Γερμανία. Σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία, η πόλη της Λειψίας εισέπραξε πρόστιμα ύψους περίπου 216.000 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.