Ποιοι είναι και τι πιστεύουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Γερμανία;

Η πράξη αιματοχυσίας σε μια “αίθουσα βασιλείου” των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο συγκλονίζει ολόκληρη τη Γερμανία. Και πολλοί αναρωτιούνται τώρα: Ποιοι είναι οι Μάρτυρες και σε τι πιστεύουν;

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι μια χριστιανική κοινότητα με τη δική της ερμηνεία της Βίβλου.

Οι οπαδοί πιστεύουν στον Ιεχωβά ως “παντοδύναμο Θεό και Δημιουργό” και υποτίθεται ότι πρέπει να υποτάσσονται σε αυστηρούς κανόνες.

Είναι πεπεισμένοι ότι ένας νέος κόσμος έρχεται και ότι θα σωθούν ως μια εκλεκτή κοινότητα.

Η αυστηρά οργανωμένη ομάδα ιδρύθηκε στις ΗΠΑ προς τα τέλη του 19ου αιώνα από τον επιχειρηματία Charles Taze Russell (1852-1916) και χρηματοδοτείται από εθελοντικές δωρεές.

Κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος, το δόγμα απαγορεύτηκε και διώχθηκε.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν περίπου οκτώ εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Η “παγκόσμια έδρα” βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Η γερμανική κοινότητα με σχεδόν 200.000 μέλη είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν πληρωμένο κλήρο. Οι λειτουργίες τους λαμβάνουν χώρα σε “αίθουσες βασιλείου”. Οι σημαντικότερες εκδόσεις τους είναι το “Der Wachtturm” και το “Erwachet!”.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν στο επικείμενο τέλος του κόσμου.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν αποστασιοποιημένη στάση απέναντι στο γερμανικό κράτος. Δεν συμμετέχουν στις εκλογές για θρησκευτικούς λόγους.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ο καπνός και οι εορτασμοί σύμφωνα με το εορταστικό ημερολόγιο απορρίπτονται, όπως και οι μεταγγίσεις αίματος.

Υπάρχουν όμως και επικριτικές φωνές. Το 2010, ο Hansjörg Hemminger, ο τότε ειδικός σε θέματα αιρέσεων της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Βυρτεμβέργης, είχε ζητήσει να μην αναγνωριστούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ως δημόσιος φορέας.

Ο τότε υπουργός Παιδείας, Helmut Rau (CDU), προειδοποίησε ότι μια αναβάθμιση της θρησκευτικής ομάδας θα αποτελούσε επίσης σοβαρό πλήγμα για όλους τους διαγραφέντες και τα μέλη που θέλουν να αποχωρήσουν.

Ο Bernd Galeski ήταν μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά μέχρι τα 37 του χρόνια. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τη συμμετοχή του.

“Όχι, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι μια ακίνδυνη, ασήμαντη ομάδα κάπως δύστροπων πιστών της Βίβλου.

Ναι, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι μια επικίνδυνη αίρεση που δεν πρέπει να υποτιμάται”, γράφει ο Galeski στην ιστοσελίδα του Netzwerk Sektenausstieg.

Πηγή -> BILD.de

Το Grland.info δεν υιοθετεί τις απόψεις από το άρθρο της BIld.de

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.