Το Μόναχο απαγορεύει πορείες διαμαρτυρίας λόγω ταραχών

Η πόλη του Μονάχου απαγόρευσε την πορεία διαμαρτυρίας με 5.000 συμμετέχοντες μέσω της πανεπιστημιακής συνοικίας, προκειμένου να αποφευχθούν ταραχές. Θα επιτραπεί ωστόσο η πραγματοποίηση μιας συγκέντρωσης με 2.000 άτομα στην Theresienwiese.

“Λόγω των τρεχουσών εξελίξεων”, η πόλη απαγόρευσε επίσης όλες τις υποκατάστατες εκδηλώσεις με γενική διαταγή, όταν απαγόρευσε την πορεία διαδήλωσης που είχε δηλωθεί για την Τετάρτη. Αυτό ισχύει αρχικά για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Όσοι λαμβάνουν μέρος απειλούνται με πρόστιμο έως και 3.000 ευρώ.

Επιτρέπεται η διαδήλωση στην Theresienwiese του Μονάχου

Επετράπη μόνο μια διαδήλωση στην Theresienwiese και περιορίστηκε σε 2.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις.

Ο λόγος για τους περιορισμούς ήταν ότι “το πρόσφατο παρελθόν, δεν ήταν δυνατόν να τηρηθεί υπό έλεγχο μια αντίστοιχη διαδήλωση με μεγάλο αριθμό ατόμων και να εφαρμοστούν οι επίσημες απαιτήσεις”.

Σύμφωνα με την πόλη, η απαγόρευση εξυπηρετεί την “αποτροπή του πολλαπλασιασμού των διαδηλώσεων που δεν δικαιολογούνται με κανέναν τρόπο, με ορισμένους συμμετέχοντες έτοιμους να ασκήσουν βία, όπου δεν τηρούνται ούτε οι ελάχιστες αποστάσεις ούτε φοριούνται μάσκες”.

“Όπως έχω ήδη ανακοινώσει, ως πόλη θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας για να αποτρέψουμε στο μέλλον βίαιες και επιθετικές ταραχές που καταχρώνται την ελευθερία έκφρασης ή συνάθροισης και παραβιάζουν τους κανόνες απόστασης και την υποχρέωση χρήσης μάσκας”, τονίζει ο δήμαρχος Dieter Reiter: “Αυτό θα δώσει στην αστυνομία τη δυνατότητα να διώξει τις παραβάσεις γενικής τάξης και να τιμωρήσει άμεσα τους παραβάτες”.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πόλη, οι διαδηλώσεις που στρέφονται κατά της πανδημίας μπορούν ακόμη να πραγματοποιηθούν “μετά από προηγούμενη έγκαιρη εγγραφή στο τμήμα διοίκησης της περιοχής και σύμφωνα με τους όρους που εκδίδονται εκεί, εφόσον δεν υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια”.

Σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να τηρείται περίοδος εγγραφής 48 ωρών πριν από την προγραμματισμένη έναρξη.

Οι συμμετέχοντες στις διαμαρτυρίες που διασπούν τα αστυνομικά εμπόδια και τρέχουν μέσα στην πόλη, όπως έγινε και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, δεν πρόκειται να επαναληφθούν στο Μόναχο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι θα ληφθούν πιο ισχυρά και συνεπή μέτρα. Τουλάχιστον 1.000 αστυνομικοί θα διασφαλίσουν ότι όλοι στην πόλη τηρούν τους κανόνες και ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ταραχές. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 22 Δεκεμβρίου, ξέσπασαν συγκρούσεις και τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί.

Η αστυνομία παρακολουθεί πλέον στενά τι συμβαίνει γύρω από την αρχικά προγραμματισμένη για την Τετάρτη πορεία, η οποία υποτίθεται ότι θα γινόταν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ένα δύσκολο έργο, όπως αποκαλύπτει μια ματιά στα κοινωνικά δίκτυα.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε έκκληση να φέρουν μαχαίρια για να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους έναντι της αστυνομίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Για την αστυνομία, οι εκδηλώσεις αποτελούν πρόκληση όσον αφορά το προσωπικό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο, ορισμένοι αξιωματικοί έπρεπε να διακόψουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Οι διοργανωτές του “München steht auf” είχαν ήδη δηλώσει σε ανοιχτή επιστολή τους ενόψει της ακύρωσης ότι ο κόσμος “θα συνέχιζε να συγκεντρώνεται χωρίς οργάνωση”. Τότε θα ήταν “μια μάζα ανθρώπων που διαδηλώνει ανεξέλεγκτα”.

Μετά την ακύρωση, ένα tweet ανέφερε ότι δημιουργείται ένα απειλητικό σκηνικό μέσω των μέσων ενημέρωσης και ότι οι πολιτικοί ενεργούν “κάθε άλλο παρά συνετά”.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.