Βαυαρία: Κλείνει εργοστάσιο χαρτιού με περίπου 520 εργαζόμενους

Βαυαρία: Κλείνει εργοστάσιο χαρτιού με περίπου 520 εργαζόμενους

Η εταιρεία παραγωγής χαρτιού UPM σχεδιάζει να κλείσει το εργοστάσιο της στο Plattling της Κάτω Βαυαρίας μέχρι το τέλος του 2023 λόγω της μειωμένης ζήτησης…

Αυτό θα επηρεάσει άμεσα 401 εργαζόμενους του εργοστασίου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Επιπλέον, θα υπάρξουν επιπτώσεις στους παρόχους υπηρεσιών του εργοστασίου στην περιοχή του Deggendorf, οι οποίοι απασχολούν άλλους 120 άνδρες και γυναίκες εκεί.

Η εταιρεία θέλει τώρα να διαπραγματευτεί με το επιχειρησιακό συμβούλιο σχετικά με την εφαρμογή.

Η UPM Communication Papers αιτιολόγησε το βήμα αυτό με τη μειωμένη ζήτηση χαρτιών, όπως αυτά που παράγονται στο Plattling, τα τελευταία 15 χρόνια.

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, δήλωσε. “Η μείωση της ζήτησης επιταχύνθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους”, τόνισε η UPM.

Δύο μηχανές παραγωγής πρόκειται να κλείσουν στο Plattling, οι οποίες μαζί μπορούν να παράγουν έως και 595.000 τόνους χαρτιού ετησίως.

Η UPM Communication Papers δηλώνει ότι είναι ο κορυφαίος παραγωγός χαρτιών παγκοσμίως. Η εταιρεία απασχολεί συνολικά περίπου 6300 υπαλλήλους.

Στους πελάτες της περιλαμβάνονται εταιρείες του διαφημιστικού κλάδου και εκδοτικοί οίκοι.

Ο εξειδικευμένος κατασκευαστής είναι μέρος του φινλανδικού ομίλου UPM με συνολικά περίπου 17.000 υπαλλήλους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης