Βαυαρία: Μπορούν να απαγορεύσουν τις φόρμες στα σχολεία;

Τα παντελόνια γυμναστικής (φόρμες) στο σχολείο προκαλούν ξανά και ξανά αναστάτωση. Πρόσφατα, ένα σχολείο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έστειλε στο σπίτι τους νέους επειδή εμφανίστηκαν στην τάξη με φόρμα. Η Βαυαρία είναι πιο χαλαρή, αλλά και εδώ υπάρχουν απαγορεύσεις.

Φαρδιά και άνετα: οι φόρμες είναι ευρέως διαδεδομένες στα βαυαρικά σχολεία. Στο Γυμνάσιο Willi Graf στο Μόναχο, οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν τη φασαρία για τις φόρμες.

Άλλο ένα σχολείο στη NRW απαγορεύει τις φόρμες γυμναστικής

“Δεν έχει να κάνει με το να είσαι κουλ, αλλά με το να είσαι ελεύθερος να αποφασίσεις τι θα φορέσεις”, λέει ένας 18χρονος μαθητής.

Ο φίλος του προσθέτει: “Οι φόρμες αντικατοπτρίζουν έναν παράγοντα ζεστασιάς”.

Όσο πιο άνετη είναι, τόσο πιο άνετα αισθάνεται και τόσο καλύτερα μπορεί να συγκεντρωθεί. κάποιος.

Υπάρχει κώδικας ενδυμασίας στα σχολεία της Βαυαρίας;

Δεν υπάρχουν σταθεροί κρατικοί κανονισμοί σχετικά με το τι πρέπει να φοριέται στο σχολείο στη Βαυαρία. Μόνο μια γενική οδηγία για την κατάλληλη συμπεριφορά.

“Οι μαθητές πρέπει να απέχουν από κάθε πράξη που θα μπορούσε να διαταράξει τις σχολικές δραστηριότητες (…)”, σύμφωνα με τον βαυαρικό νόμο για την εκπαίδευση και τη διδασκαλία (άρθρο 56, παράγραφος 4).

Ιδανικά, οι διευθυντές των σχολείων αποφασίζουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές τι είναι δυνατό και τι όχι.

Τα προσωπικά δικαιώματα των μαθητών δεν πρέπει να παραβιάζονται με την συμφωνία, λέει το Υπουργείο Παιδείας.

Η αναπληρώτρια κρατική εκπρόσωπος των μαθητών Ronja Hartmann από το Gymnasium Eichstätt βρίσκει δύσκολο έναν ενιαίο κώδικα ένδυσης. Ο καθένας πρέπει να φοράει ό,τι θέλει.

Εν τω μεταξύ, η πλειονότητα των μαθητών φοράει φόρμες, λέει η Ronja Hartmann: “Απλά επειδή το σχολείο καταλαμβάνει απίστευτα πολύ χρόνο, κάθεσαι όλη μέρα, οπότε δεν θέλεις απαραίτητα να είσαι εκεί με στενά ρούχα.

Ερευνητής νεολαίας: οι απαγορεύσεις δεν είναι κατάλληλες

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένα σχολεία στη Βαυαρία έχουν ενδυματολογικό κώδικα. Για παράδειγμα, στο γυμνάσιο κοριτσιών στο Dießen.

Εκεί, το σχολικό συμβούλιο αποφάσισε από κοινού ότι τα ρούχα των κοριτσιών πρέπει να καλύπτουν την κοιλιά, την πλάτη και τα εσώρουχα.

Στο Glonntal-Realschule Odelzhausen δεν επιτρέπονται τα πολύ κοντά παντελόνια και τα παντελόνια τζόκινγκ. Τέτοιες απαγορεύσεις είναι δύσκολο να κατανοήσει ο ερευνητής νεολαίας Simon Schnetzer.

Τα παντελόνια jogging είναι ένα αξεσουάρ της μόδας για τους περισσότερους νέους και δεν έχουν καμία σχέση με έλλειψη σεβασμού, λέει ο Schnetzer.

“Το μεγάλο ερώτημα είναι, γιατί πρέπει να απαγορευτούν οι φόρμες γυμναστικής”. Δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση σχετικά με το αν οι φόρμες είναι ακατάλληλες στην τάξη, λέει.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης