Βερολίνο: Γιατροί απεργούν για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια

Χιλιάδες γιατροί του νοσοκομείου Charité στο Βερολίνο κλήθηκαν να απεργήσουν την Τετάρτη, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμάχης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα παρέχονται μόνο υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου η πρώτη απεργία των γιατρών μετά από 15 χρόνια

Το προσωπικό του γερμανικού νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη, στην οποία συμμετέχουν περίπου 2.700 γιατροί στις τοποθεσίες Mitte, Wedding και Steglitz.

Το συνδικάτο των γιατρών Marburger Bund δήλωσε ενόψει της απεργίας ότι ένα μεγάλο ποσοστό του προσωπικού θα συμμετάσχει, αναφέρει το rbb24.

Το συνδικάτο δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια που οι γιατροί του μεγαλύτερου πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ευρώπης απεργούν.

Έρχεται την ώρα που οι γενικοί γιατροί στο Βρανδεμβούργο διαμαρτύρονται για τα σχέδια χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης περιορίζοντας τις ώρες λειτουργίας των ιατρείων τους.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σύμφωνα με το rbb24, η απεργία στο Βερολίνο αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους μισθούς.

Εκπρόσωπος της Charité δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν “πολύ περίπλοκες αλλά εποικοδομητικές” και ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η Charité δήλωσε ότι έχει παρουσιάσει ένα “διαφοροποιημένο πακέτο με προσφορές για τις ώρες εργασίας και την ανακούφιση, την περαιτέρω και προηγμένη κατάρτιση, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ισότητα”, αλλά το βασικό αίτημα του συνδικάτου για αύξηση των μισθών κατά 6,9% με πρόσθετες παροχές για τους ειδικούς και τους ανώτερους γιατρούς έχει μέχρι στιγμής απορριφθεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.