Το Βερολίνο πιέζει για περιφερειακό εισιτήριο αξίας 29 ευρώ

Η Γερμανία σχεδιάζει να εισαγάγει στο μέλλον μια παγγερμανική συνέχεια της προσφοράς των 9 ευρώ για τις μεταφορές. Όμως, το Βερολίνο επιθυμεί ένα σύστημα που θα επιτρέπει και φθηνότερα περιφερειακά εισιτήρια.

Η δήμαρχος του Βερολίνου Franziska Giffey, των Σοσιαλδημοκρατών, πιέζει για ένα “σύστημα εισιτηρίων δύο επιπέδων” στη Γερμανία ως συνέχεια της προσφοράς θερινού εισιτηρίου των 9 ευρώ ανά μήνα.

“Για μια καλή λύση ως ακόλουθο του εισιτηρίου των 9 ευρώ, θα πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα εισιτηρίων δύο επιπέδων”, ανέφερε η πολιτικός του SPD σε ένα tweet.

“29 ευρώ για μια περιφερειακή προσφορά στο εκάστοτε ομόσπονδο κρατίδιο και 49 ευρώ για ένα παγγερμανικό εισιτήριο.

Ο στόχος μας παραμένει: λεωφορείο και τρένο στο Βερολίνο με περίπου 1 ευρώ την ημέρα”.

Η πολιτικός συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση της πρωτεύουσας “εργάζεται για μια καλή λύση στο Βερολίνο από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι να φτάσει το εθνικό εισιτήριο”.

Το εισιτήριο των 9 ευρώ το μήνα, το οποίο ίσχυε από τον Ιούνιο έως τα τέλη Αυγούστου, επέτρεπε στους πολίτες της Γερμανίας να ταξιδεύουν σε όλα τα δίκτυα δημόσιων μεταφορών σε πολύ μειωμένη τιμή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Local, υπάρχουν σχέδια για την καθιέρωση ενός επόμενου εισιτηρίου από τις αρχές του 2023, στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποσκοπεί στη στήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος. Είναι πιθανό να κοστίζει κάπου μεταξύ 49 και 69 ευρώ το μήνα.

Η υπεύθυνη μεταφορών του Βερολίνου, Bettina Jarasch, προέτρεψε επίσης για μια προσέγγιση δύο επιπέδων για το διάδοχο του εισιτηρίου των 9 ευρώ.

“Ένα εισιτήριο των 69 ευρώ θα έφερνε ελάχιστα (οφέλη) για το Βερολίνο, επειδή πολλές συνδρομές είναι ήδη φθηνότερες εδώ”, δήλωσε η πολιτικός των Πρασίνων.

“Νομίζω ότι ένα κλιμακωτό σύστημα είναι καλό, όπως είχαν ήδη προτείνει οι Πράσινοι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση: δηλαδή, ένα περιφερειακό εισιτήριο για 29 ευρώ στην περιοχή VBB (Βερολίνο και Βρανδεμβούργο) – και επιπλέον ένα εθνικό εισιτήριο 69 ευρώ”.

Στα τέλη Αυγούστου, το SPD στο Βερολίνο, μαζί με τους εταίρους του συνασπισμού, τους Πράσινους και το κόμμα της Αριστεράς, αποφάσισαν ότι ήθελαν να εισαγάγουν μια περιφερειακή προσφορά για τις δημόσιες συγκοινωνίες, ώστε να ανακουφίσουν κάπως τους κατοίκους από την ενεργειακή κρίση.
Όμως δεν είναι όλοι σύμφωνοι με την ιδέα.

Ο Felix Reifschneider, εκπρόσωπος για την πολιτική μεταφορών της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Βερολίνου, δήλωσε ότι ένα σύστημα δύο επιπέδων είναι “παράλογο”.

Θα πρέπει να παρέχεται ανακούφιση στους κατοίκους που “πλήττονται ιδιαίτερα από τον πληθωρισμό”, είπε. Μίλησε υπέρ της μείωσης της τιμής του σημερινού κοινωνικού εισιτηρίου -για άτομα που λαμβάνουν επιδόματα- το οποίο σήμερα κοστίζει 27,50 ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.