Γερμανία: Η Volkswagen ξεπέρασε σε πωλήσεις ηλεκτρικών την Tesla

Newsroom

Updated on:

Τα Volkswagen με κινητήρα εσωτερικής καύσης γίνονται πιο ακριβά

Η προσθήκη των ID. Buzz και ID. Buzz Cargo, και η εμπορική τους επιτυχία στη Γερμανία, βοήθησαν την εταιρεία του Wolfsburg να ξεπεράσει σε πωλήσεις ηλεκτρικών την Tesla στη χώρα της τον Ιούλιο.

Η Volkswagen επέστρεψε στην κορυφή των πωλήσεων των EV στην άκρως ανταγωνιστική αγορά της πατρίδας της, Γερμανίας, ξεπερνώντας την Tesla και αφήνοντας πίσω της και τον εγχώριο ανταγωνισμό από τις Audi, BMW και Mercedes-Benz.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της VW το πρώτο επτάμηνο του φετινού έτους έπαιξε η επιτυχία του ID.Buzz, του ηλεκτρικού της van τόσο στην επιβατική όσο και στην επαγγελματική έκδοση Cargo.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της αρχής μεταφορών KBA της Γερμανίας, η Volkswagen έχει πουλήσει μέχρι στιγμής φέτος 41.475 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και η Tesla 40.289.

Καθεμία από τις δύο αυτές εταιρείες έχουν υπερδιπλάσσιες πωλήσεις σε σχέση με τη Mercedes, η οποία διέθεσε το ίδιο διάστημα 20.613 ηλεκτρικά.

Οι Audi και BMW ακολουθούν στις δύο επόμενες θέσεις, με 16.786 και 15.987 πωλήσεις EV αντίστοιχα, ενώ έκτη έρχεται η Hyundai με 15.411 μονάδες.

Από τις 41.475 πωλήσεις της VW το ID. Buzz έχει σημειώσει τις 2.815, που φαίνεται ότι έκανε τη διαφορά ώστε η εταιρεία του Wolsfburg να ανακτήσει τα σκήπτρα των πωλήσεων – δεδομένου ότι η Tesla δεν εκπροσωπείται στην κατηγορία των Van.

Όπως είναι αναμενόμενο, στην κορυφή των πωλήσεων των ηλεκτρικών Volkswagen βρίσκεται το ID.4 και η coupe παραλλαγή του, ID.5, συμπεριλαμβανομένων και των ισχυρότερών τους εκδόσεων GTX.

Τα δύο αυτά μοντέλα σημείωσαν συνολικά 22.405 πωλήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο.

Το μικρότερο σε μέγεθος ID.3 πέτυχε 13.647 παραγγελίες.

Όσον αφορά στην Tesla, το SUV Model Y πούλησε ποσοστό 75% των αυτοκινήτων που διέθεσε αυτό το επτάμηνο η αμερικανική εταιρεία στη Γερμανία, συνολικά 29.829 μονάδες.

Ακολουθεί το Model 3 με 9.045 πωλήσεις, ενώ τα μεγάλα Model S και Model X είχαν 855 και 494 αντίστοιχα.

Τέλος, στην κορυφή των πωλήσεων των ηλεκτρικών της Mercedes βρίσκεται η συμπαγής EQA με 7.813 μονάδες.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι σε ανοδική πορεία στις πωλήσεις ηλεκτρικών στη Γερμανία κινούνται και οι Κινέζοι, καθώς η MG της SAIC πούλησε 11.638 αυτοκίνητα, η Polestar της Geely 4.210 και BYD 632 ηλεκτρικά.

Συνολικά, το πρώτο επτάμηνο του 2023 στη Γερμανία πουλήθηκαν 268.926 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και 1,64 εκατομμύρια σε κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πηγή: CAR&MOTOR

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης