Το υπέροχο κτίριο του Μονάχου γίνεται όλο και πιο ακριβό!

Πρόσθετο κόστος 30 εκατομμυρίων ευρώ: Το νέο δικαστικό μέγαρο στο Μόναχο γίνεται όλο και πιο ακριβό…

Το υπέροχο κτίριο του Μονάχου γίνεται όλο και πιο ακριβό! Από τον Νοέμβριο του 2015, η Βαυαρία κατασκευάζει το νέο κέντρο ποινικής δικαιοσύνης στη Leonrodplatz.

Το προγραμματισμένο κόστος: αρχικά 340 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά τώρα όλα γίνονται ακόμη πιο ακριβά – τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ προστίθενται επιπλέον.

Το νέο Κέντρο Ποινικής Δικαιοσύνης είναι “το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο που κατασκευάζεται στη Βαυαρία“, λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βαυαρίας Georg Eisenreich (52, CSU).

Καλύπτει 39.000 τετραγωνικά μέτρα, πρόκειται να παρέχει χώρο για 1.300 υπαλλήλους και συνολικά 54 δικαστικές αίθουσες.

Αρχικά, η επιτροπή προϋπολογισμού του κρατικού κοινοβουλίου είχε εγκρίνει 340 εκατομμύρια ευρώ για το έργο. Τώρα όμως αποδεικνύεται ότι θα προστεθούν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια επιπλέον!

“Οι αυξήσεις στο κόστος κατασκευής λόγω της οικονομικής κατάστασης έχουν επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Ο κύριος λόγος για τις αυξημένες τιμές των κατασκευών είναι η τρέχουσα τεταμένη κατάσταση της αγοράς, που προκαλείται από τις δυσχέρειες υλικών και προμηθειών – ιδίως ως αποτέλεσμα του πολέμου της Ουκρανίας”, λέει ο Philipp Eckel, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επί του παρόντος, “έχουν προκύψει πρόσθετες δαπάνες της τάξης του δέκα τοις εκατό”.

Κατά συνέπεια, το νέο δικαστικό μέγαρο θα κοστίσει 34 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα. Τουλάχιστον!

Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα…

Την ίδια στιγμή, τα σχέδια για την ολοκλήρωσή του αναβάλλονται – και πάλι. Αρχικά, το μεγάλο κτίριο επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2020, αλλά τότε βρέθηκαν στο έδαφος υπολείμματα πυρομαχικών, τα οποία έπρεπε να απομακρυνθούν με μεγάλο κόστος.

Επιπλέον, η δικαστική διαμάχη με μια κατασκευαστική εταιρεία σχετικά με μια διαδικασία ανάθεσης σύμβασης καθυστέρησε το έργο αξίας εκατομμυρίων.

Πέρυσι, έγινε το (στην πραγματικότητα) τελικό σχέδιο: το νέο κέντρο θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2023. Οι πρώτες δίκες θα διεξαχθούν το 2025.

Τουλάχιστον: χάρη στη δέσμευση του κατασκευαστικού γραφείου και όλων όσοι εμπλέκονται στο έργο, κατέστη δυνατό να οδηγηθεί το εργοτάξιο στην πανδημία χωρίς καμία διακοπή λειτουργίας μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον Eckel, η διαδικασία κατασκευής έχει αναδιοργανωθεί σε ορισμένους τομείς. Αλλά “παρά την καλή πρόοδο στις εσωτερικές εργασίες, οι καθυστερήσεις δεν μπορούν πλέον να απορροφηθούν”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.