Δείτε τις 10 καλύτερες κλινικές για το 2023 στη Γερμανία

Δείτε τις 10 καλύτερες κλινικές για το 2023 στη Γερμανία

Πού αισθάνονται οι ασθενείς ότι βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλά χέρια, πού είναι η ποιότητα της θεραπείας η καλύτερη; Σε μια πρόσφατη μελέτη, μια κλινική του Μονάχου βγήκε πολύ μπροστά.

Το νοσοκομείο LMU του Μονάχου είναι ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της Γερμανίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της νέας κατάταξης των καλύτερων νοσοκομείων της Γερμανίας από το περιοδικό “Stern”.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το νοσοκομείο LMU κατατάσσεται στην τρίτη θέση, ακριβώς πίσω από το Charité στο Βερολίνο (πρώτη θέση) και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν (δεύτερη θέση).

Μια διεθνής μελέτη είχε ήδη καταλήξει σε παρόμοιο συμπέρασμα την άνοιξη.

Σύμφωνα με το “Stern”, η βάση για την τρέχουσα αξιολόγηση των νοσοκομείων στη Γερμανία είναι μια ευρεία μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ερευνητικό ινστιτούτο Munich Inquire Media (MINQ).

Για τη μελέτη εξετάστηκαν περισσότερες από 2400 κλινικές και νοσοκομεία στη Γερμανία.

Αυτοί οι παράγοντες ήταν καθοριστικοί

Οι ειδικοί έδωσαν τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην αντίστοιχη ιατρική φήμη μιας κλινικής. Επιπλέον, εξετάστηκαν τα διάφορα τμήματα και πραγματοποιήθηκαν εμπιστευτικές συνεντεύξεις με γιατρούς.

Επίσης, έλαβαν υπόψη τους τις αξιολογήσεις των ασθενών για την ικανοποίησή τους από τη θεραπεία από τη “λευκή λίστα” των ασφαλιστικών εταιρειών υγείας.

Ελήφθησαν επίσης υπόψη πτυχές της υγιεινής και τα νοσοκομεία είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ένα εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο.

Τα δέκα κορυφαία νοσοκομεία της κατάταξης ακολουθούν πίσω από το LMU του Μονάχου τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Δρέσδης, του Φράιμπουργκ, της Χαϊδελβέργης, της Λειψίας, του Αμβούργου-Έπεντορφ και του Μάιντς, καθώς και το Klinikum rechts der Isar του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου.

Δύο νοσοκομεία του Μονάχου ήταν ήδη μεταξύ των δέκα κορυφαίων στη Γερμανία την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Σε μια κατάταξη που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό “Newsweek” τον Μάρτιο, το Klinikum rechts der Isar του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (TUM) κατέλαβε την τρίτη θέση στη Γερμανία και την 20ή θέση παγκοσμίως.

Το νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian (LMU) κατέλαβε την 4η θέση στη Γερμανία και την 31η θέση παγκοσμίως στη μελέτη αυτή, η οποία συνέκρινε συνολικά 2300 νοσοκομεία σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο για το έτος 2023.

Το Charité στο Βερολίνο κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση σε αυτή την κατάταξη εντός της Γερμανίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης