13χρονος με ψεύτικο όπλο προκαλεί μεγάλη επέμβαση της αστυνομίας

Η αστυνομία ερευνά τώρα αν οι γονείς θα κατηγορηθούν για την επιχείρηση. Το κόστος θα μπορούσε να εκτιμηθεί σε περίπου 10.000 ευρώ.

Η πλάκα θα μπορούσε να κάνει μια τεράστια τρύπα στο χαρτζιλίκι του 13χρονου: η αστυνομία θέλει να χρεώσει την οικογένεια του για τα έξοδα της αστυνομικής επιχείρησης την Τρίτη στο Obersendling του Μονάχου.

Όλα ξεκίνησαν ως αστείο

Ο 13χρονος τοποθέτησε ένα αεροβόλο όπλο (με πλαστικές μπίλιες) στο σακίδιό του και συναντήθηκε με φίλους του.

Ένας κάτοικος στο Drygalski-Allee παρατήρησε τους νεαρούς από το παράθυρό του γύρω στις 3.50 μ.μ.

Είδε κάποιον να βγάζει ένα όπλο από το σακίδιο, να το γεμίζει και στη συνέχεια να σημαδεύει έναν διερχόμενο ποδηλάτη.

Κάτοικος του Μονάχου παρατηρεί τον νεαρό με όπλο

Ο μάρτυρας κάλεσε την αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα, ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση.

Το αρχηγείο της αστυνομίας έστειλε αμέσως 25 περιπολικά στο σημείο στο Obersendling. Ζητήθηκε επίσης ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μπόρεσε να εντοπίσει από αέρος τέσσερα παιδιά στο Drygalski-Allee.

Οι ύποπτοι περικυκλώθηκαν αμέσως από αστυνομικούς. Μετά από έναν έλεγχο, ωστόσο, έγινε γρήγορα σαφές ότι η αστυνομία είχε πιάσει λάθος νεαρούς. Κανένας από αυτούς δεν είχε όπλο μαζί του.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί πήραν μια ένδειξη για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο καταζητούμενος. Αρκετά περιπολικά οδήγησαν στη διεύθυνση ενός 13χρονου από το Planegg.

Ο 13χρονος είναι ανήλικος για να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη

Στο μεταξύ, ο μαθητής είχε επιστρέψει στο σπίτι της μητέρας του. Εκείνη είχε σοκαριστεί από την παρουσία της αστυνομίας.

Σύντομα κατέστη σαφές ότι ο νεαρός δεν είχε πραγματικό όπλο, αλλά μόνο ένα παιχνίδι, “το οποίο μοιάζει παραπλανητικά με πραγματικό όπλο”, όπως τόνισε χθες ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κρίστιαν Ντρέξλερ.

Ο 13χρονος παρέδωσε το όπλο του στους αστυνομικούς – ένα όπλο που εκτοξεύει μικρά πλαστικά σφαιρίδια. Μπορείτε να αγοράσετε και να κατέχετε ένα τέτοιο παιχνίδι χωρίς άδεια.

Ωστόσο, πρέπει να είσαι τουλάχιστον 14 ετών. Δεν επιτρέπεται όμως να το πάρετε μαζί σας σε δημόσιο χώρο.

Ο 13χρονος δεν είναι ακόμη σε ηλικία για να να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, οπότε δεν έχει να φοβηθεί νομικές συνέπειες.

Ωστόσο, οι γονείς του θα μπορούσαν να πληρώσουν το λογαριασμό για την αστυνομική δράση.

Το κόστος της αστυνομικής επιχειρήσεις

Η πτήση μιας ώρας με το ελικόπτερο της αστυνομίας κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ, ο χρόνος ανάπτυξης μιας ώρας ανά αστυνομικό κοστίζει 50 ευρώ.

Με 50 αστυνομικούς, τα έξοδα για το ελικόπτερο και μια κατά προσέγγιση υπολογιζόμενη διάρκεια δυόμισι ωρών, το ποσό αυτό φτάνει γρήγορα στα 10.000 ευρώ.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.