30λεπτά και άνω: Έρχονται αποζημιώσεις για καθυστερήσεις τρένων;

Η Ομοσπονδία Γερμανικών Οργανώσεων Καταναλωτών (vzbv) ζήτησε να αποζημιώνονται νωρίτερα οι επιβάτες των σιδηροδρομικών γραμμών σε περίπτωση που τα τρένα τους δεν είναι στην ώρα τους.

Η Ομοσπονδία Γερμανικών Οργανώσεων Καταναλωτών (vzbv) θεωρεί ότι στο παρόν σχέδιο νόμου “τα συμφέροντα των επιβατών δεν λαμβάνονται επαρκώς υπόψη”, αναφέρει σε δελτίο τύπου.

Ως εκ τούτου, απαιτεί αποζημίωση για τους επιβάτες που έχουν ήδη υποστεί καθυστέρηση 30 λεπτών. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Όπως εκτιμά το στέλεχος της vzbv Ramona Pop, οι επιβάτες των σιδηροδρόμων αναμένεται σήμερα να πληρώσουν πολλά.

“Με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών της ΕΕ που θα τεθούν σε ισχύ το καλοκαίρι του 2023, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περαιτέρω επιβολές”, εξηγεί η ίδια στο δελτίο τύπου.

Η τρέχουσα πρόταση των Ομοσπονδιακών Υπουργείων Δικαιοσύνης και Μεταφορών για παγγερμανική εφαρμογή είναι επίσης απογοητευτική για τους επιβάτες.

“Αν δεν γίνουν βελτιώσεις εδώ, τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών θα μείνουν κυριολεκτικά στο περιθώριο”, προσθέτει η Pop.

Ταξιδιωτικό κουπόνι ως αποζημίωση

Η vzbv θεωρεί ότι η αποζημίωση είναι κατάλληλη για καθυστερήσεις 30 λεπτών και άνω. Αυτό θα πρέπει να εισαχθεί με τη μορφή ταξιδιωτικού κουπονιού 10 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, αυτό θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για τις σιδηροδρομικές εταιρείες και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ικανοποίηση των πελατών.

Επιπλέον, ζητώντας την “καθιέρωση μιας παγγερμανικής εγγύησης κινητικότητας”, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, οι πελάτες των σιδηροδρόμων θα πρέπει να έχουν την εγγύηση ότι “θα φτάνουν πάντα στον προορισμό τους”.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με την vzbv, περαιτέρω καθυστερήσεις λόγω συμφόρησης της σιδηροδρομικής υποδομής θα μπορούσαν να δοκιμάσουν την υπομονή των πελατών των σιδηροδρόμων τα επόμενα χρόνια, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην τους επιβαρύνουμε υπερβολικά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης