Απαίτηση κανονισμού 3G για την εργασία των νέων στη Βαυαρία

Οι αρμόδιοι κοινωνικής εργασίας τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Βαυαρίας ζητούν 3G για υπηρεσίες εργασίας για νέους – προκειμένου να τις καταστήσουν προσβάσιμες σε μη εμβολιασμένους νέους που όμως υποβάλλονται σε τακτικά τεστ.

Η εργασία σε κέντρα νεολαίας ή σε εγκαταστάσεις αναψυχής είναι πλέον πρακτικά αδύνατη, προειδοποίησαν οι υπεύθυνοι στο Μόναχο, το Würzburg, τη Νυρεμβέργη και το Augsburg.

Στη Βαυαρία, ισχύουν εξαιρέσεις από τον κανονισμό 2G για ανήλικους μαθητές που υποβάλλονται σε τακτικά τεστ, για παράδειγμα στον κλάδο της εστίασης, σε ξενοδοχεία ή στον τομέα του αθλητισμού.

Επέκριναν το γεγονός ότι η εξαίρεση δεν ισχύει για μαθητές άνω των 18 ετών και για υπηρεσίες που προσφέρονται για παιδιά και νέους.

Αυτό απευθύνεται σε κοινωνικά μειονεκτούντες νέους που δεν μπορούν να επωφεληθούν από τις συνήθεις υπηρεσίες και συχνά ζουν σε δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις.

Οι ανεμβολίαστοι νέοι που δεν θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση να πηγαίνουν σε κέντρα νεότητας θα έχαναν σχεδόν εντελώς την επαφή με το κοινωνικό τους δίκτυο και οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούσαν πλέον να ασκήσουν καμία επιρροή.

Το να παρακινηθούν οι αναποφάσιστοι νέοι και οι οικογένειές τους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο. Τα φροντιστήρια επηρεάζονται επίσης, οδηγώντας σε κοινωνική αδικία και εκπαιδευτική ανισότητα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.