Εκατομμύρια εργαζόμενοι χωρίς αμοιβή σε καραντίνα στη Γερμανία

Μια νέα σύντομη πραγματογνωμοσύνη των δικηγόρων της Bundestag δείχνει: οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί μόνο μία ή δύο φορές και πρέπει να μπουν σε καραντίνα δεν δικαιούνται μισθοδοσία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Η απουσία του αναμνηστικού εμβολιασμού Covid-19 θα οδηγούσε τότε στον αποκλεισμό της αξίωσης αποζημίωσης (…)”. Εξάλλου, η απώλεια εργασίας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με έναν “δημόσια συνιστώμενο” 3ο εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής, μόνο οι ανεμβολίαστοι δεν λαμβάνουν πλέον μισθούς σε περιπτώσεις καραντίνας.

Ο δικηγόρος εργατικού δικαίου Arnim Buck επιβεβαιώνει: “Αν δεν εμβολιαστείτε, κινδυνεύετε να μην πληρωθείτε στην περίπτωση καραντίνας. Ένα ακόμη βήμα προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από την πίσω πόρτα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη τίποτα συγκεκριμένο σχετικά με το θέμα αυτό. Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα BILD πληροφορήθηκε από κυβερνητικούς κύκλους ότι θεωρείται πιθανή η μελλοντική διακοπή της συνέχισης της καταβολής των μισθών για όσους εμβολιάστηκαν μόνο μία ή δύο φορές.

Ο λόγος είναι η νέα σύσταση της επιτροπής εμβολιασμού. Σύμφωνα με αυτήν, ο τρίτος εμβολιασμός συνιστάται μετά από μόλις 3 μήνες.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν θορυβηθεί. Ο αναπληρωτής επικεφαλής των εργαζομένων του CDU, Dennis Radtke, δήλωσε στη BILD: “Όποιος θέλει να κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να διασφαλίσει ότι όλοι μπορούν να υποβληθούν γρήγορα σε αναμνηστικό εμβολιασμό. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να πληρώνουν τελικά την κακή διαχείριση της πανδημίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση”.

Ο κοινωνικός εμπειρογνώμονας του CDU Marc Biadacz δήλωσε: “Ο Olaf Scholz, ο Hubertus Heil και ο Karl Lauterbach πρέπει να παράσχουν γρήγορα σαφήνεια για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους”.

Από την άλλη πλευρά, ο πρώτος κοινοβουλευτικός γραμματέας του CDU/CSU, Thorsten Frei, απευθύνει έκκληση σε όσους έχουν εμβολιαστεί μία ή δύο φορές: “Για να μην επιβαρύνεται άσκοπα η κοινότητα αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να στοχεύουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας τους”. Αυτό περιλαμβάνει τον αναμνηστικό εμβολιασμό. “Όσοι παραιτούνται ρητά από αυτή την προστασία θα πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένοι να υποστούν τις συνέπειες”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.