500 τόνων: Γιατί αυτό το υποβρύχιο βρίσκεται στον ποταμό Ρήνο;

Ένα μουσείο τεχνολογίας σχεδιάζει μια γιγαντιαία μεταφορά: ένα πρώην πολεμικό πλοίο πρόκειται να περάσει από τον Ρήνο. Αυτό είναι “στα όρια του εφικτού”, λένε.

Σύντομα ένα υποβρύχιο θα ταξιδεύει στον Ρήνο: Τα τεχνολογικά μουσεία του Σινσχάιμ και του Σπάιερ σχεδιάζουν μια μεγάλης κλίμακας μεταφορά μέσω της μισής Γερμανίας: το παροπλισμένο υποβρύχιο U17 πρόκειται να πλεύσει από το Κίελο μέσω της διώρυγας του Κιέλου και του Ρήνου στο Σπάιερ και στη συνέχεια να μεταφερθεί χερσαία στο Σινσχάιμ.

“Πρόκειται για μια μεταφορά στα όρια του εφικτού”, ανακοίνωσε ο Hermann Layher, πρόεδρος των δύο τεχνολογικών μουσείων.

Η μεταφορά του υποβρυχίου κλάσης 206 Α έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Κίελο στις 28 Απριλίου. Από εκεί, θα μεταβεί πρώτα στο Ρότερνταμ.

Στη συνέχεια, το σκάφος πρόκειται να περάσει από μέρη που έχουν ελάχιστη σχέση με ένα υποβρύχιο: Το πολεμικό πλοίο θα περάσει από το Ντίσελντορφ και την Κολωνία και θα φτάσει στο Σπάιερ.

Εκεί, το μήκους περίπου 50 μέτρων υποβρύχιο θα φορτωθεί σε ένα βαρύ μεταφορικό μέσο και θα οδηγηθεί στο Σίνσχαϊμ.

Η πρώτη βαριά μεταφορά μετά από δέκα χρόνια θα πρέπει να σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά, προσθέτουν τα τεχνολογικά μουσεία.

“Μέχρι να μπορέσει να σαλπάρει και να μπει για τελευταία φορά στον Ρήνο, η ομάδα του μουσείου, μαζί με την Ένωση Γερμανών Υποβρυχίων (VDU)” και έναν μεταφορέα, επεξεργάζονται την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης, δήλωσε ο πρόεδρος των τεχνολογικών μουσείων.

Πριν από τον παροπλισμό του U17 στο Eckernförde το 2010, το υποβρύχιο βρισκόταν σε υπηρεσία από το 1973.

Σύμφωνα με τα μουσεία, το σκάφος των 500 τόνων ήταν το πρώτο μεταπολεμικό υποβρύχιο που διέσχισε τον Ατλαντικό.

Μετά τον παροπλισμό του, βρισκόταν στη ναυτική βάση του Βίλχελμσχαβεν για έντεκα χρόνια, μέχρι να αποπλεύσει για προτελευταία φορά την 1η Ιουλίου 2021:

“Το σκάφος ρυμουλκήθηκε από εκεί στο ναυπηγείο Thyssenkrupp Marine Systems στο Κίελο, όπου θα αποστρατιωτικοποιηθεί πλέον”, σύμφωνα με ανακοίνωση των μουσείων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης