800 θέσεις στο κενό: Η Otto κλείνει γνωστή εταιρεία παιχνιδιών

Η Mytoys.de βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέλος, όλα τα υποκαταστήματα θα κλείσουν, 800 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν. Το εμπορικό σήμα Mytoys, από την άλλη πλευρά, πρόκειται να προσφερθεί αλλού.

Ο Όμιλος Otto Group με έδρα το Αμβούργο διακόπτει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της πλατφόρμας παιχνιδιών Mytoys.de και κλείνει όλα τα υποκαταστήματα έως τον Φεβρουάριο του 2024.

Η μάρκα Mytoys θα προσφέρεται στο μέλλον αποκλειστικά στην πλατφόρμα Otto, ανακοίνωσε ο όμιλος.

Για τους περίπου 800 εργαζομένους που επηρεάζονται στη διοίκηση της Mytoys στο Βερολίνο και στα 19 καταστήματα θα γίνει διαπραγμάτευση για τη συμφιλίωση των συμφερόντων και θα καταρτιστεί κοινωνικό σχέδιο.

“Φυσικά, η απόφαση αυτή ήταν εξαιρετικά δύσκολη για εμάς, ιδίως ενόψει της αφοσιωμένης και επαγγελματικής εργασίας όλων των εργαζομένων της Mytoys”, εξήγησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου ηλεκτρονικού εμπορίου της Otto Sebastian Klauke.

Όμως, ενόψει του επιχειρηματικού μοντέλου, το οποίο είναι ελλειμματικό εδώ και χρόνια, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Το Mytoys.de στο χείλος του κλεισίματος: αυτοί είναι οι λόγοι

Παρά τις διάφορες στρατηγικές αναπροσαρμογές και τις υψηλές επενδύσεις, η εταιρεία δεν είχε επιτύχει σταθερές οικονομικές επιδόσεις και την απαραίτητη βιώσιμη κερδοφορία, εξήγησε η Otto.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επιτυχία μιας απολύτως αναγκαίας ανάκαμψης, σε συνδυασμό με περαιτέρω υψηλές επενδύσεις και αυξανόμενες πιέσεις κόστους και αγοράς, δεν μπορούσε ούτε να προγραμματιστεί σοβαρά ούτε ήταν ρεαλιστική.

Επιπλέον, ο ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και χαμηλού περιθωρίου κέρδους τομέας των παιχνιδιών είναι ευκολότερο να διαχειριστεί κερδοφόρα στην αγορά της Otto.

Το κλείσιμο δεν επηρεάζει τη Limango, η οποία λειτουργούσε υπό την ομπρέλα του ομίλου Mytoys.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.