Διαγωνισμός: Αυτό είναι το πιο όμορφο εστιατόριο της Γερμανίας

Ένα ιαπωνικό εστιατόριο προσελκύει την προσοχή όχι μόνο όταν πρόκειται για το μενού. Μια διεθνής κριτική επιτροπή έδωσε τώρα τη μεγαλύτερη προσοχή και στην εσωτερική διακόσμηση.

“Στη μέση της αστικής ζωής του Μονάχου, μπορείτε να βυθιστείτε σε έναν άλλο κόσμο”, ήταν η ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής.

Αυτό αναφέρεται στο εστιατόριο “Ukiyo” του Μονάχου, το οποίο εδώ και λίγες ημέρες έχει καταφέρει να φορέσει το στέμμα του “πιο όμορφου εστιατορίου της Γερμανίας“.

Στην εμπορική έκθεση γαστρονομίας Internorga στο Αμβούργο βραβεύτηκαν οι νικητές.

Από το φθινόπωρο του 2021, το “Ukiyo” προσελκύει τους επισκέπτες με ιαπωνική στάση ζωής και υψηλές προσδοκίες από τη δική του κουζίνα σούσι.

Το εστιατόριο στην πλατεία Reichenbachplatz, μεταξύ των πλατειών Viktualienmarkt και Gärtnerplatz, διευθύνεται από τα αδέλφια Isabelle και Jean-Pierre Tran.

Οι σχεδιαστές του Αμβούργου Stella-Maria Mo και Antonia Eppich ήταν υπεύθυνοι για την εσωτερική διακόσμηση του “Contemporary Japanese Cuisine and Wine Bar”.

Η κριτική επιτροπή είναι γεμάτη επαίνους για την εσωτερική διακόσμηση των δωματίων από την εποχή του Art Nouveau.

Στο “Ukiyo”, η ιαπωνική κουζίνα προσφέρεται στην ανόθευτη μορφή της – χωρίς στάση fusion ή άλλους πειραματισμούς. Αυτή η συνέπεια αντικατοπτρίζεται και στην εσωτερική διακόσμηση.

Ο σχεδιασμός του εστιατορίου των 85 τετραγωνικών μέτρων δεν ήταν εύκολος λόγω των απαιτήσεων για την προστασία των ιστορικών μνημείων.

Αλλά οι σχεδιαστές τα κατάφεραν εξαιρετικά καλά. Παρά τον περιορισμένο χώρο, το παλιό κτίριο φαίνεται ευρύχωρο και ανοιχτό.

“Ο σχεδιαστής ανταποκρίθηκε στην πρόκληση των οροφών ύψους τεσσάρων μέτρων με κουρτίνες μπουκλέ σε πρασινωπούς τόνους, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της ακουστικής”, συνεχίζει.

Το βραβείο για το “πιο όμορφο εστιατόριο της χρονιάς” έτυχε φυσικά ιδιαίτερης υποδοχής από τους ιδιοκτήτες Isabelle και Jean-Pierre Tran.

Αλλά πάνω απ’ όλα, περήφανο είναι και το προσωπικό του εστιατορίου, όπως λένε οι ίδιοι απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του t-online.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.