Ανακαίνιση μαμούθ 4,2 δις ευρώ για το αεροδρόμιο του Μονάχου

Το αεροδρόμιο του Μονάχου αντιμετωπίζει έργα ανακαίνισης, συντήρησης, μετατροπής και νέας κατασκευής. Ο αερολιμένας θα πρέπει να είναι σε θέση να χρηματοδοτεί όλα τα αναγκαία έργα από τους δικούς του πόρους.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου σχεδιάζει να δαπανήσει 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ για ανακαίνιση, συντήρηση, μετατροπή και νέες κατασκευές έως το 2030.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι μέρος της υποδομής είναι ήδη 30 ετών, γεγονός που θα καταστήσει αναγκαίες μεγαλύτερες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια.

Ο αερολιμένας θα πρέπει να είναι σε θέση να χρηματοδοτεί όλα τα αναγκαία έργα από τους δικούς του πόρους.

Αεροδρόμιο Μονάχου: Πολυάριθμα έργα προγραμματίζονται έως το 2030

Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει τον αεροσταθμό 1, το κεντρικό κτίριο, το κέντρο του αεροδρομίου και τους πολυώροφους χώρους στάθμευσης.

Θα μπορούσε επίσης να κατασκευαστεί ένα κέντρο κινητικότητας και ενοικίασης αυτοκινήτων.

Καθαρά προληπτικά, ο πρόχειρος σχεδιασμός αφορά επίσης τα μέτρα που ενδέχεται να είναι απαραίτητα για έναν τρίτο διάδρομο προσγείωσης.

Το έργο αυτό αναβλήθηκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό της Βαυαρίας μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου το 2023.

Το πρόχειρο επενδυτικό σχέδιο με όλα τα πιθανά έργα καλύπτει μέτρα ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2030.

“Ωστόσο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι ατομικές ανάγκες και τα έργα θα αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου”, δήλωσε η εκπρόσωπος. Μόνο ένα μέρος είναι πιθανό να υλοποιηθεί στην πραγματικότητα.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου έχει χρέη ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ

Ο Benno Zierer, βουλευτής των Ελεύθερων Ψηφοφόρων στο κοινοβούλιο του κρατιδίου, απεύθυνε ερώτημα στην “Münchner Merkur” πώς σκοπεύει το αεροδρόμιο να πληρώσει τις επενδύσεις ενόψει του χρέους των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εκπρόσωπος τόνισε ότι η εταιρεία του αεροδρομίου (FMG) κατάφερε επίσης να αντιμετωπίσει την κρίση της Κορόνας επί σειρά ετών χωρίς τη βοήθεια των τριών μετόχων της – της ελεύθερης πολιτείας, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της πόλης.

“Όλα τα μέτρα εκσυγχρονισμού ή συντήρησης βαρύνουν την ίδια την FMG. Η FMG υποθέτει ότι όλα τα αναγκαία έργα που εγκρίνονται για υλοποίηση στο τέλος μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τους δικούς της πόρους με μελλοντικά κέρδη ή από την κεφαλαιαγορά.”

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.