Έντονη ανησυχία της Γερμανίας για τις εξελίξεις στο Twitter

Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η κυβέρνηση της Γερμανίας της εξελίξεις στο Twitter, μετά την ανάληψη του ελέγχου της από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk, εξετάζοντας ακόμη και την αναστολή της παρουσίας της στην πλατφόρμα, καθώς και το κλείσιμο του επίσημου λογαριασμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του καγκελαρίου, Στέφεν Χέμπεστραϊτ, ερωτήθηκε κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την κυβερνητική πολιτική έναντι της Twitter και ανέφερε ότι το κλείσιμο του επίσημου κρατικού λογαριασμού του καγκελαρίου Σολτς @Bundeskanzler “θα μπορούσε να είναι ένα βήμα, δεν αποτελεί όμως ακόμη επίσημη απόφαση”.

“Πρέπει να συνεχίσουμε να παρατηρούμε τη δυναμική των ταχύτατων εξελίξεων στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και να βγάλουμε στο τέλος τα συμπεράσματά μας”, δήλωσε ο Χέμπστραϊτ, ο οποίος διατηρεί επίσης επίσημο λογαριασμό (@RegSprecher) στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Twitter ανέφερε την Πέμπτη ότι κλείνει προσωρινά τα γραφεία της, μετά το τελεσίγραφο του Elon Musk προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, είτε να παραμείνουν στην εταιρεία “δουλεύοντας επί πολλές ώρες και σε εντατική βάση” είτε να παραιτηθούν λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα τρεις μισθούς.

Ο Musk έχει απολύσει από τότε που ανέλαβε την εταιρεία το μισό της εργατικό δυναμικό, έχοντας καλέσει ορισμένους εκ των απολυθέντων να επιστρέψουν μέσα σε λίγες ημέρες, εντείνοντας τους φόβους για τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός επίτροπος για την Προστασία των Δεδομένων και την Ελευθερία της Πληροφορίας έχει ήδη διαγράψει τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter (@BfDI_info) νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο, καθώς δεν είχε κατορθώσει να ολοκληρώσει με επιτυχία έναν έλεγχο νομικής συμβατότητας.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι θα εστιάσει τη δραστηριότητά της στην υπηρεσία micro-blogging Mastodon, η οποία θεωρείται εναλλακτική προς το Twitter.

Πηγή: Capital.gr

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης