Απίστευτο: Μπήκε ράβδος στο σώμα εργάτη και επέζησε!

Απίστευτο ατύχημα σε εργοτάξιο στην περιοχή του Passau: Ένας εργάτης πέφτει πάνω σε μια σιδερένια ράβδο που τρυπάει το σώμα του. Ο άνδρας όχι μόνο επιβιώνει από το ατύχημα: Αναρρώνει πλήρως – και θέλει να εργαστεί σύντομα ξανά στο εργοτάξιο.

Σε όποιον διηγείται την ιστορία του δεν μπορεί να την πιστέψει στην αρχή, λέει ο Jürgen Mayr-Steffeldemel και γελάει. Αλλά ο 39χρονος έχει αποδείξεις:

Σημάδια στο πάνω μέρος του σώματός του και ένα μικρό κομμάτι μιας σιδερένιας ράβδου που κρατάει στο σπίτι του και το βγάζει όταν ο συνομιλητής του κοιτάζει δύσπιστα.

Ο Jürgen Mayr-Steffeldemel έπεσε πάνω σε μια σιδερένια ράβδο σε εργατικό ατύχημα στις αρχές Οκτωβρίου.

Η ράβδος μήκους 1,20 μέτρων διαπέρασε το πάνω μέρος του σώματός του διαγώνια από το ισχίο μέχρι τον ώμο.

Επιστροφή μετά από μισό χρόνο

Σήμερα, έξι μήνες αργότερα, αρχίζει να εργάζεται και πάλι στο εργοτάξιο.

“Είμαι και πάλι σε φόρμα, έκανα ακόμη και αθλήματα κατά την αποκατάσταση”, λέει ο Mayr-Steffeldemel στον χειρουργό του Helmut Grimm.

“Κανένα πρόβλημα με την αναπνοή, την πέψη;” ρωτά ο γιατρός. “Τίποτα. Όλα είναι υπέροχα”, απαντά ο Mayr-Steffeldemel.

Μια μοιραία πτώση

Ανασκόπηση: Ο Jürgen Mayr-Steffeldemel εργαζόταν ως ειδικευμένος εργάτης σε ένα εργοτάξιο στο Thyrnau της περιφέρειας του Passau τον Οκτώβριο.

Θέλοντας να κατέβει από την καρότσα του φορτηγού, γλιστράει και πέφτει πάνω σε μια σιδερένια μπάρα που έχει σκυροδετηθεί στο έδαφος.

“Όταν κούνησα τα πόδια μου, συνειδητοποίησα: Ω, υπάρχει μια ράβδος στο πάνω μέρος του σώματός μου. Τώρα δεν μου επιτρέπεται να κουνηθώ”. Jürgen Mayr-Steffeldemel , θύμα ατυχήματος.

“Εμπιστεύτηκα τους γιατρούς”

Βλέπει επίσης πώς τον φροντίζουν οι πρώτοι βοηθοί, πώς μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Passau και πώς δεν μπορεί να χωρέσει στο μηχάνημα αξονικής τομογραφίας με τον στύλο μήκους 1,20 μέτρων στο σώμα του.

Οι τεχνικοί του νοσοκομείου που καταφθάνουν με μηχάνημα και κόβουν τη ράβδο, οπότε οι σπινθήρες βάζουν φωτιά σε χειρουργικές κουρτίνες.

“Το ένιωσα να δονείται όταν έκανα κάμψη. Αλλά εμπιστεύτηκα τους γιατρούς”, λέει το θύμα του ατυχήματος.

Ακόμα και ο καθηγητής χειρούργος μένει άφωνος

Οι γιατροί μένουν αρκετά εμβρόντητοι στη θέα του ασθενούς. “Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο, ήταν καινούργιο για μένα”, λέει ο καθηγητής Helmut Grimm, επικεφαλής χειρουργός.

Αυτό που τον συναρπάζει περισσότερο απ’ όλα: Πόσο τυχερός είναι ο ασθενής. Ο Grimm δείχνει στην οθόνη τις εικόνες της αξονικής τομογραφίας.

Δείχνουν πώς η ράβδος έχει μπει στο σώμα χωρίς να τραυματίζει τα όργανα. “Ο ασθενής έπεσε πάνω στο αμβλύ άκρο της ράβδου.

Αυτό έσπρωξε τα αγγεία και δεν τα διαπέρασε. Αν ήταν αιχμηρή, μάλλον δεν θα είχε καμία ελπίδα”, λέει ο Grimm. Μόνο το συκώτι και το διάφραγμα τρυπήθηκε.

Επιστροφή στην παλιά ζωή στο εργοτάξιο

16 ημέρες αργότερα ο Jürgen Mayr-Steffeldemel βγαίνει από το νοσοκομείο και πηγαίνει σε κέντρο αποκατάστασης για αρκετές εβδομάδες. Τώρα επιστρέφει στο εργοτάξιο – σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

“Έχω μιλήσει πολύ γι’ αυτό. Νομίζω ότι αυτό βοηθάει.

Και τώρα ζω ξανά κανονικά”, λέει, κάνει μια παύση και στη συνέχεια προσθέτει: “Ίσως είμαι λίγο πιο προσεκτικός στο εργοτάξιο”.

Αναμνηστικό για τον καθηγητή

Και για τον καθηγητή Γκριμ η καθημερινότητα στο νοσοκομείο συνεχίζεται. Ωστόσο, με ένα αναμνηστικό στο γραφείο του.

Πάνω στο γραφείο του βρίσκεται η σιδερένια ράβδος που χειρούργησε.

Ένα ιδανικό αντικείμενο για τους φοιτητές που διδάσκει, σκέφτεται. Στη συνέχεια πιάνει τη ράβδο και με τα δύο χέρια και λέει χαμογελώντας: “Ό,τι βγάζει ένας χειρουργός του ανήκει.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης