Αποκλεισμός ελληνικών κοινοτήτων από το συνέδριο της ΟΕΚ;

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ).

Το τελευταίο συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί το 2016, δηλαδή πριν έξι έτη παρόλο που το καταστατικό της ΟΕΚ Γερμανίας ορίζει συνέδριο με εκλογές νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. κάθε δύο έτη.

Σίγουρα θα εξαιρέσουμε το χρονικό διάστημα της Πανδημίας όπου δε μπορούσε να πραγματοποιηθεί συνέδριο δια ζώσης αλλά η επιμήκυνση της θητείας σε αυτήν την περίπτωση είναι κατά την εκτίμηση πολλών παράτυπη.

Αυτό θα είναι σίγουρα ένα θέμα συζήτησης που θα τεθεί από πολλές ελληνικές κoινότητες και το Δ.Σ. θα μπορεί να απολογηθεί και να τοποθετηθεί σε αυτό το γεγονός.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι ένας κίνδυνος αποκλεισμού ελληνικών κοινοτήτων από το συνέδριο της ΟΕΚ Γερμανίας και κατά τη γνώμη των ομιλούντων από άρθρα τα οποία είναι ανύπαρκτα.

Και μάλιστα κοινοτήτων που είτε είναι πολύ δραστήριες παρουσιάζοντας μεγάλο εθελοντικό και κοινωνικό έργο με ουσία, είτε είναι ιδρυτικά μέλη της ΟΕΚ και είτε είναι ενεργές ελληνικές κοινότητες με πολλά μέλη.

Στη συνέντευξη θα ακούσετε τοποθετήσεις και σπουδαίες ενημερώσεις από τους προέδρους ελληνικών κοινοτήτων για την δράση και αντίδραση της ΟΕΚ.

Ακούστε ολόκληρη τη δίωρη συνέντευξη

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης