Γερμανία: Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής λάμβανε κοινωνικό επίδομα

Γερμανία: Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής λάμβανε κοινωνικό επίδομα

Αν και είχε συμβόλαιο, ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής υπέβαλε αίτηση για κοινωνικές παροχές στη Γερμανία. Επειδή απέκρυψε τον μισθό του, κατηγορείται τώρα για κοινωνική απάτη

Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να λογοδοτήσει για κοινωνική απάτη ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου του Αμβούργου. Ο 30χρονος φέρεται να εισέπραξε κοινωνικές παροχές ύψους σχεδόν 16.000 ευρώ χωρίς να τις δικαιούται.

Τον Μάιο του 2019 υπέβαλε αίτηση για το Hartz IV, αλλά απέκρυψε το εισόδημά του από συμβόλαιο με τον λιβανέζικο ποδοσφαιρικό σύλλογο Nejmeh Sporting Club στη Βηρυτό, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Τον Ιούνιο του 2019 φέρεται να μετακόμισε σε διαμέρισμα στην περιοχή Stellingen μαζί με την αδελφή του. Το Κέντρο Απασχόλησης του είχε καταβάλει αυξημένα επιδόματα για τη μετακόμισή του.

Στην πραγματικότητα, ο κατηγορούμενος δεν είχε μετακομίσει καθόλου, αλλά είχε νοικιάσει το διαμέρισμα σε άλλα άτομα για 650 ευρώ το μήνα, όπως ειπώθηκε.

Από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2020, συνέχισε να λαμβάνει Hartz IV, αν και εν τω μεταξύ είχε μετακομίσει σε μια ομάδα στην Πολωνία και λάμβανε μισθό εκεί.

Μεταξύ Ιουλίου 2019 και Φεβρουαρίου 2020, έλαβε 10.000 ευρώ σε κοινωνικές παροχές μέσω της απάτης, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2020, το κράτος του κατέβαλε επιπλέον 5.900 ευρώ.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης