Απρόσμενη αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία

Newsroom

Γερμανία ανεργία

Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε η ανεργία στη Γερμανία τον Ιούνιο, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία σύμφωνα με το Reuters.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας ανέφερε ότι ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 28.000 σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους και στα 2,61 εκατομμύρια.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο αριθμός θα αυξανόταν κατά 13.000.

“Οι πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες γίνονται πλέον αισθητές και στην αγορά εργασίας”, δήλωσε η επικεφαλής του Γραφείου Εργασίας, Αντρέα Νάχλες. “Η ανεργία αυξάνεται και η αύξηση της απασχόλησης χάνει τη δυναμική της”.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 5,7% από 5,6% τον προηγούμενο μήνα.

Ο αριθμός των ανέργων είναι κατά 192.000 υψηλότερος από ό,τι τον Ιούνιο του 2022. Ακόμη και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι Ουκρανοί πρόσφυγες, η ανεργία θα είχε αυξηθεί σε ετήσια βάση, δήλωσε το γραφείο εργασίας.

Τον Ιούνιο υπήρχαν 769.000 κενές θέσεις εργασίας, 108.000 λιγότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Αν και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας έχει διαπιστώσει επιβράδυνση της αναζήτησης εργασίας το τελευταίο έτος, αυτή παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Οι οικονομολόγοι λένε ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί ελαφρώς το 2023, αλλά το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει σε γενικές γραμμές αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης