Ουκρανία: «Χε…καμε για τις κυρώσεις» απαντά Ρώσος διπλωμάτης στη Δύση

Η Μόσχα δεν δίνει δεκάρα για τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων από τη Δύση σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, διεμήνυσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σουηδία, Βίκτορ Τατάριντσεβ, επισημαίνοντας ότι η χώρα του έχει γίνει πλέον αρκετά αυτάρκης και δεν επηρεάζεται και τόσο πολύ από τις πιέσεις των ξένων δυνάμεων.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Aftonbladet, ο Τατάριντσεβ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αύξηση των πιέσεων από τη Δύση ίσως οδηγήσει σε μια ισχυρή απάντηση από την πλευρά της Μόσχας.

Ο Ρώσος διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι η χώρα του έχει αυξήσει την αυτάρκειά της εν μέσω των απειλών που δέχεται και κατηγόρησε τη Δύση ότι δεν κατανοεί τη Ρωσία.

«Είμαστε πιο αυτάρκεις και έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας. Δεν έχουμε ιταλικά ή ελβετικά τυριά, αλλά έχουμε μάθει να κάνουμε εξίσου καλά ρωσικά τυριά χρησιμοποιώντας ιταλικές και ελβετικές συνταγές», ανέφερε ο Τατάριντσεβ σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει αποσπάσματα της συνέντευξης στο σουηδικό μέσο.

Ο βετεράνος διπλωμάτης δεν μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξη. Ζητώντας συγγνώμη για την αθυροστομία του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Χε@@@καμε για όλες τις κυρώσεις τους. Μας επέβαλαν ήδη τόσο πολλές κυρώσεις και υπό μία έννοια επηρέασαν θετικά την οικονομία και τη γεωργία μας.

Η επιβολή νέων κυρώσεων δεν θα είναι κάτι θετικό αλλά ούτε και τόσο αρνητικό όσο το κάνει να ακούγεται η Δύση».

Ο Τατάριντσεβ επισήμανε επιπλέον ότι η Δύση δεν καταλαβαίνει τον ρωσικό τρόπο σκέψης: «Όσο περισσότερο πιέζει η Δύση τη Ρωσία, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η ρωσική απάντηση».

Αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι η Μόσχα προσπαθεί να αποφύγει έναν πόλεμο.

«Αυτή είναι η πιο ειλικρινής επιθυμία της πολιτικής μας ηγεσίας. Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο λαός της Ρωσίας είναι ο πόλεμος», ισχυρίστηκε.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.