Τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο έλατο στο κέντρο του Μονάχου

Ένα έλατο ύψους 25 μέτρων θα κοσμεί την πλατεία Marienplatz στο Μόναχο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα.

Το 50 ετών χριστουγεννιάτικο δέντρο κόπηκε και φορτώθηκε την Τετάρτη στο Hohenpeißenberg στην περιοχή Weilheim-Schongau της Άνω Βαυαρίας.

Το πρωί της Πέμπτης, το έλατο στήθηκε στην πρωτεύουσα του κρατιδίου. Η χριστουγεννιάτικη αγορά θα ανοίξει στην πλατεία Marienplatz στις 21 Νοεμβρίου.

Δέντρο 50 ετών επιλέχθηκε από κριτική επιτροπή

Το δέντρο είναι 50 ετών. Έπρεπε να ανυψωθεί με τη βοήθεια γερανού. Ο δήμαρχος του Hohenpeißenberg, Thomas Dorsch, είναι ικανοποιημένος που ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από την πόλη του έπεισε την επιτροπή χριστουγεννιάτικων δέντρων της πρωτεύουσας του κρατιδίου.

Τον Οκτώβριο, η κριτική επιτροπή αποφάσισε υπέρ αυτού του δέντρου από την περιοχή Hetten.

Ο δήμαρχος Dorsch δήλωσε στο BR ότι είναι ικανοποιημένος που ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από το “Βαυαρικό Ρίγκι” με την πιο όμορφη πανοραμική θέα στη Βαυαρία κοσμεί την πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Περίπτερο με ζεστό κρασί της περιοχής Weilheim-Schongau

Για τρίτη φορά, το δέντρο αυτό προέρχεται από την περιοχή Weilheim-Schongau. Μετά το Steingaden και το Peiting πέρυσι, τώρα είναι η σειρά του Hohenpeißenberg.

Η Περιφερειακή Διοικήτρια Andrea Jochner-Weiß (CSU) είναι ικανοποιημένη που με αυτό το δέντρο “οι άνθρωποι μπορούν να βρουν χαρά σε αυτούς τους τεταμένους καιρούς”.

Τα προηγούμενα χρόνια, η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας της Κορόνας.

Τις επόμενες εβδομάδες, το έλατο θα στολίσει την πλατεία Marienplatz μπροστά από το δημαρχείο του Μονάχου με φώτα που θα χρησιμοποιούν φωτισμό LED για εξοικονόμηση ενέργειας.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.