Δεν μπορεί να αποκλειστεί νέο λοκντάουν στη Γερμανία

«Στη διαχείριση της μετάλλαξης όμικρον ούτε η οικονομία, αλλά ούτε οι πολίτες θα συγχωρούσαν επιπόλαιες αποφάσεις», σχολιάζει η Handelsblatt με τίτλο «Ορθώς διστάζει το Βερολίνο» και παρατηρεί:

«Είναι πολύ πιθανό λόγω επέλασης της Όμικρον τα κρούσματα στη Γερμανία να εκτοξευθούν. Μια κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης δεν μπορεί συνεπώς να αποκλείσει εκ των προτέρων ένα νέο λοκντάουν.

Μια τέτοια απόφαση θα εξαρτηθεί κυρίως από τον αριθμό των νοσηλειών που οφείλονται στη νέα μετάλλαξη.

Δεδομένα από χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων παραπέμπουν σε μια ήπια νόσηση.

Υπάρχουν ωστόσο και σενάρια που βλέπουν μαζικές εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ανοιχτό παραμένει ωστόσο αν θα πραγματοποιηθούν».

Το 2021 χρονιά αντικοινωνικής συμπεριφοράς

«Ήταν η δεύτερη χρονιά με πανδημία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι οι περιορισμοί στις ελευθερίες των πολιτών δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα», σχολιάζει στο πρωτοσέλιδο η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Χρονιά αντικοινωνικής συμπεριφοράς».

H γερμανική εφημερίδα επισημαίνει: «Ο λόγος ήταν οι παγίδες που έστησε ο κορωνοϊός, αλλά και η άρνηση κρίσιμου αριθμού πολιτών να εμβολιαστούν.

Και τώρα γίνεται λόγος για το σημαντικότερο αντίδοτο, το οποίο το γερμανικό κράτος προτίθεται να αντιτάξει στην πανδημία: τον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Το 2021 δεν ήταν μια χρονιά ελευθερίας. Ήταν πολύ περισσότερο μια χρονιά αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Στη νέα χρονιά θα απολαύσουμε περισσότερες ελευθερίες μόνο αν λάβουμε περισσότερο υπόψη τον διπλανό μας επιδεικνύοντας εμπράκτως αλληλεγγύη».

Πηγή: Στέφανος Γεωργακόπουλος | DW

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.