Γερμανία: Η Deutsche Post θα επιστρατεύσει προσωπικό γραφείου

Η Deutsche Post, που ήδη αγωνίζεται με καθυστερήσεις στις παραδόσεις και αναμένει άλλη μια πολυάσχολη περίοδο κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, έχει προφανώς υιοθετήσει μια ασυνήθιστη προσέγγιση για την εποχιακή πρόσληψη – επιστρατεύοντας τους δικούς της υπαλλήλους γραφείου για να βοηθήσουν στις παραδόσεις των Χριστουγέννων.

Υπάλληλοι γραφείου καλούνται να βοηθήσουν στην παράδοση της χριστουγεννιάτικης αλληλογραφίας στη Γερμανία

Με κάτι περισσότερο από επτά εβδομάδες να απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα, η Deutsche Post πλησιάζει στην πιο πολυάσχολη περίοδο του έτους, αλλά της λείπουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Rhenische Post, η ταχυδρομική εταιρεία, εκτός από το να ψάχνει στο εξωτερικό για να καλύψει κενές θέσεις εργασίας, καλεί τώρα τους δικούς της υπαλλήλους γραφείου να βοηθήσουν στα κέντρα διανομής και στις παραδόσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Αναφερόμενη σε εσωτερική δήλωση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου Nikola Hagleitner, η Rheinische Post εξηγεί ότι η εταιρεία απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους στα γραφεία της να παράσχουν επιπλέον υποστήριξη κατά την περίοδο των εορτών, όταν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι στέλνουν επιστολές και δέματα στη Γερμανία και σε προορισμούς στο εξωτερικό.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι συνάδελφοι εργάζονταν συνήθως μία ή δύο ημέρες στα κέντρα παράδοσης και διανομής ενόψει των Χριστουγέννων, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Deutsche Post θέλει τώρα να ζητήσει επιπλέον ώρες εργασίας – έως και μία εβδομάδα συνολικά.

Η Deutsche Post αναμένει πολυάσχολη χριστουγεννιάτικη περίοδο παραδόσεων

Παρόλο που η σκιά της ύφεσης πλανάται αναμφίβολα πάνω από τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, η Deutsche Post εξακολουθεί να αναμένει μεγάλο αριθμό δεμάτων – έως και 11 εκατομμύρια σε κάθε ημέρα αιχμής του Δεκεμβρίου μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για τον ίδιο όγκο με αυτόν που μεταφέρθηκε στο τέλος του 2021, το οποίο ήταν έτος ρεκόρ κερδών για την Deutsche Post, τροφοδοτούμενο κυρίως από την τεράστια αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που έκαναν αγορές μέσω του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.