Βάδη-Βυρτεμβέργη: Διαγωνισμός χάρτινων αεροπλάνων στην Καρλσρούη

Στην Καρλσρούη, περίπου 60 λάτρεις των χάρτινων αεροπλάνων διαγωνίστηκαν για να διπλώσουν και να στείλουν τα ιπτάμενα αντικείμενά τους σε διαγωνισμό.

Στον διαγωνισμό πτήσης μεγάλων αποστάσεων το Σάββατο, οι καλύτεροι πιλότοι κατάφεραν να πετάξουν πάνω από δώδεκα μέτρα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος μετά τον διαγωνισμό χάρτινων αεροπλάνων στην Κρατική Βιβλιοθήκη του Μπάντεν, η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν πολύ μικρή: χωρίς έναν περιοριστικό τοίχο, τα μικρά πτυσσόμενα αεροπλάνα θα είχαν φτάσει ακόμη πιο μακριά.

Σε διάφορους μη επίσημους διαγωνισμούς, οι καλύτεροι πιλότοι παγκοσμίως έφτασαν σχεδόν τα 70 ή ακόμη και σχεδόν τα 90 μέτρα, όπως κατέγραψε το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον Δεκέμβριο του 2022.

Στην πτήση αντοχής στην Καρλσρούη, το καλύτερο χάρτινο αεροπλάνο έμεινε στον αέρα για 3,66 δευτερόλεπτα. Στην πτήση στόχου, ένα ιπτάμενο όχημα προσγειώθηκε μόλις δύο εκατοστά από τον στόχο. Τα βραβεία ήταν κιτ μοντέλων – αεροπλάνων, φυσικά.

Τα αεροπλάνα είχαν διπλωθεί σε μια αίθουσα της Κρατικής Βιβλιοθήκης του Μπάντεν από ένα φύλλο DIN A4 που είχε δοθεί εκεί.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Κρατική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της έκθεσης “Η γοητεία της πτήσης – Οι απαρχές της αεροπορίας”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.