Διχογνωμία στη Γερμανία για τον τερματισμό της χρήσης μάσκας

Ο Lauterbach απορρίπτει τον τερματισμό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach (SPD) απέρριψε τον γρήγορο τερματισμό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας κατά του κορωνοϊού στον τομέα της υγείας.

Ο Γερμανικός Ιατρικός Σύλλογος (BÄK) και ο Εθνικός Σύλλογος Ιατρών Νοσοκομειακών Ασφαλιστικών Ταμείων (KBV) είχαν ταχθεί υπέρ αυτού.

Ο Lauterbach δήλωσε ότι είναι σημαντικό να προστατευθούν ιδιαίτερα τα ευάλωτα άτομα.

Αναφέρθηκε σε ηλικιωμένους ανθρώπους που κάθονται σε αίθουσες αναμονής οι οποίοι θα μπορούσαν να μολυνθούν λόγω των αερολυμάτων.

Ως εκ τούτου, η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα ιατρεία και τις κλινικές θα παραμείνει, ακόμη και αν ανασταλεί στα υπεραστικά τρένα από τις 2 Φεβρουαρίου, διευκρίνισε ο υπουργός.

O KBV, από την άλλη πλευρά, έγραψε σε ανακοίνωσή του σχετικά με διάταγμα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας (BMG), με το οποίο αναστέλλεται η υποχρέωση μάσκας στα υπεραστικά τρένα από τις 2 Φεβρουαρίου, ότι προτείνει να ανασταλεί η υποχρέωση μάσκας και στις ιατρικές εγκαταστάσεις από τις 2 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και να αφεθεί η απόφαση σχετικά με την απαιτούμενη υποχρέωση μάσκας στα ίδια τα ιατρεία.

Ο KBV δικαιολογεί την εν λόγω αξίωση κυρίως λόγω της χαμηλότερης επιβάρυνσης από τη νόσο σε σχέση με το 2021, που προέρχεται από τους εμβολιασμούς και και τις μολύνσεις από CoViD-19.

Από την άλλη πλευρά, δεν αντιμετωπίζουν όλα τα ιατρεία ασθενείς υψηλού κινδύνου ή ο κίνδυνος μόλυνσης δεν είναι το ίδιο υψηλός, οπότε είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει διαφοροποιημένη και εξατομικευμένη ρύθμιση, εξήγησε περαιτέρω ο KBV.

“Η αρχική κατάσταση στο ιατρείο ενός οφθαλμίατρου ή ενός ψυχοθεραπευτή είναι διαφορετική απ΄ ό,τι, για παράδειγμα, σε μια διαβούλευση για μια λοίμωξη σε έναν ΩΡΛ γιατρό ή σε έναν γενικό ιατρό”.

Να σημειωθεί, τέλος ότι ο πρόεδρος του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου (BÄK), ο Δρ Klaus Reinhardt, είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ότι “προς το παρόν υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι τα χειρότερα της πανδημίας Corona είναι πίσω μας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε ανέμελοι. Καθένας πρέπει να αναλάβει την ατομική τους ευθύνη.

Τότε υπάρχει πιθανότητα να περάσουμε όλοι μαζί την πιθανώς τελική φάση της πανδημίας”, τόνισε ο Reinhardt μετά τη 10η συνεδρίαση του Ιατρικού Συμβουλίου Πανδημίας του BÄK.

Πηγή: ιατροnet

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.