Δικαστήριο καταδικάζει την Audi: Δείτε αν δικαιούστε χρήματα!

Το περιφερειακό δικαστήριο του Άουγκσμπουργκ καταδικάζει την Audi AG – ελέγξτε τώρα πιθανές αξιώσεις για το πετρελαιοκίνητο όχημά σας!

Με την απόφασή του της 11.08.2022, το περιφερειακό δικαστήριο του Άουγκσμπουργκ καταδίκασε την Audi AG για ηθελημένη ανήθικη βλάβη.

Η αγωγή ασκήθηκε από έναν πελάτη του κατασκευαστή αυτοκινήτων, ο οποίος είχε αγοράσει ένα όχημα Audi Q5 που επλήγη από το λεγόμενο “σκάνδαλο εκπομπών ρύπων”.

Ο δικαστής έκρινε ότι είχε αποδειχθεί ότι στο όχημα είχε εγκατασταθεί ένα λογισμικό χειραγώγησης, το οποίο εξασφάλιζε ότι τα όρια εκπομπών καυσαερίων τηρούνταν μόνο στο δοκιμαστήριο στο πλαίσιο του κύκλου δοκιμών – ο οποίος είναι καθοριστικός για την ευρωπαϊκή διαδικασία έγκρισης.

Εάν το όχημα δεν βρίσκεται στον πάγκο δοκιμών, το λογισμικό το αναγνωρίζει αυτό και οι εκπομπές καυσαερίων δεν μειώνονται.

Αυτό έχει ως συνέπεια ότι στην πραγματική οδική χρήση οι σχετικές οριακές τιμές υπερβαίνονται το όριο.

Ο δικαστής κατέστησε επίσης σαφές στη δίκη ότι η εν λόγω χειραγώγηση θα μπορούσε να είναι μόνο σκόπιμη και διέταξε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 5.892,33 ευρώ.

Ο θιγόμενος πελάτης εκπροσωπήθηκε στη δικαστική διαδικασία από τη δικηγορική εταιρεία Wawra und Gaibler του Άουγκσμπουργκ, η οποία ειδικεύεται στο σκάνδαλο ντίζελ και έχει ήδη βοηθήσει χιλιάδες θιγόμενους καταναλωτές να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους.

Ο δικηγόρος του ενάγοντος, Dr. Florian Gaibler, δήλωσε σχετικά με την απόφαση: “Η απόφαση είναι σωστή βάσει των πραγματικών περιστατικών και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει δηλώσει σαφώς ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούνται στα πετρελαιοκίνητα οχήματα των περισσότερων κατασκευαστών πρέπει να χαρακτηριστούν παράνομες”.

Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές πετρελαιοκίνητων οχημάτων που επηρεάζονται

Σύμφωνα με τον Dr. Gaibler, τα ακόλουθα οχήματα επηρεάζονται από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων και όσοι έχουν ή είχαν στην κατοχή τους ένα τέτοιο όχημα μπορεί να έχουν βάσιμες ελπίδες για αποζημίωση:

  • Audi με κινητήρες 2.0, 3.0 και 4.2 λίτρων (από το έτος μοντέλου 2011)
  • Porsche με κινητήρες 3.0 ή 4.2 λίτρων (από το 2011)
  • Όλα τα μοντέλα της Mercedes (από το 2011)
  • Μοντέλα VW, Skoda και Seat με κινητήρες 1,6 και 2,0 λίτρων (από το 2011)
  • VW με κινητήρες 3,0 λίτρων (από το 2011)
  • Opel με κινητήρες 2,0 λίτρων (από το 2011)
  • Fiat, Iveco, κινητήρες 1.3, 1.6, 2.0, 2.2, 2.3 και 3.0 λίτρων (MY 2014-2019)

Αξίζει να ελέγξετε τις πιθανές αξιώσεις για κάθε πετρελαιοκίνητο όχημα

Η δικηγορική εταιρεία Wawra and Gaibler προσφέρει στους θιγόμενους μια δωρεάν αξιολόγηση των απαιτήσεών τους.

“Η βασική μας ιδέα είναι να βοηθήσουμε τους αυτοκινητιστές να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους όσο το δυνατόν πιο εύκολα και χωρίς κανένα κίνδυνο κόστους.

Ως εκ τούτου, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να μας στέλνουν με ευκολία τα έγγραφα που χρειάζονται μέσω της διαδικτυακής μας πλατφόρμας www.anwalt-verbraucherschutz.de.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.