Δωροδοκία εκατομμυρίων στη BMW: Στο εδώλιο ο διευθυντής

Δωροδοκία εκατομμυρίων: αυτή είναι η κατηγορία εναντίον ενός υψηλόβαθμου υπαλλήλου της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της εισαγγελίας του Μονάχου Ι, ο Ingo K. (52) εισέπραξε συνολικά 2,7 εκατομμύρια ευρώ σε δωροδοκίες μεταξύ 2015 και 2017.

Ο διευθυντής παραδέχτηκε τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τα χρήματα προήλθαν από δύο εταιρείες που ήθελαν να λάβουν παραγγελίες από την BMW και στη συνέχεια ευνοήθηκαν στη διαδικασία ανάθεσης – γεγονός που με τη σειρά του ωφέλησε τον Ingo K.

Η απάτη που κρύβεται πίσω από αυτό: Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπεύθυνοι των εταιρειών προσέθεσαν με τη σειρά τους τις πληρωμές δωροδοκίας στα τιμολόγια που εξέδωσαν αργότερα για τις παραγγελίες της BMW.

Σύμφωνα με τις έρευνες, η BMW εξαπατήθηκε έτσι κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Μόναχο: Ο διευθυντής της BMW εισέπραττε δωροδοκίες – ο δικαστής επικρίνει την εταιρεία

“Αυτή η εταιρεία δεν έχει τμήμα συμμόρφωσης;” αναρωτήθηκε την Παρασκευή η προεδρεύουσα δικαστής Andrea Wagner σχετικά με τις αμφίβολες επιχειρηματικές πρακτικές με τις οποίες ο Ingo K. είχε προφανώς ξεφύγει αρκετά εύκολα για περισσότερα από δύο χρόνια.

“Χρησιμοποίησα τα χρήματα για να χρηματοδοτήσω το δάνειο του σπιτιού μου, καθώς και για αυτοκίνητα και διακοπές”, δήλωσε ο διευθυντής.

“Στην πραγματικότητα, υποτίθεται ότι θα έκανε μόνο μια συμφωνία”. Αλλά στη συνέχεια η επιχείρηση με τις δωροδοκίες “έγινε ρουτίνα”, δήλωσε ο Ingo K.

Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, διέθετε προϋπολογισμό έως και επτά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η εταιρεία του διέθετε για τις διοικητικές του δραστηριότητες.

Μετά την έκρηξη του σκανδάλου, η BMW τον άφησε ελεύθερο. Η δικαστής Wagner είχε καταδικάσει πρόσφατα τον Alfons Schuhbeck σε φυλάκιση – τώρα πρέπει να ξεκαθαρίσει την υπόθεση δωροδοκίας πολλών εκατομμυρίων στην BMW.

Ο εισαγγελέας ζήτησε έως και οκτώ χρόνια φυλάκιση για τον Ingo K. – σύμφωνα με την δικαστή, πιθανότατα θα είναι έξι χρόνια. Η δίκη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η ετυμηγορία δεν αναμένεται πριν από τον Ιανουάριο. Το περιφερειακό δικαστήριο θα χρειαστεί χρόνο για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.