Εισφορά κρίσης: Πολιτικοί του SPD θέλουν να πληρώσουν οι πλούσιοι

Θα πρέπει οι πλούσιοι να πληρώσουν μια εφάπαξ εισφορά για να συμβάλουν στη μείωση του κόστους της κρίσης; Το SPD δεν αφήνει το θέμα να περάσει στα ψιλά.

Από τη Βαυαρία αντιδρούν: ο υπουργός Οικονομικών του CSU Füracker κάνει λόγο για “βλαβερές φαντασιώσεις αύξησης της φορολογίας”.

Οι βουλευτές του SPD Γιόαχιμ Ποστ και Γιόχαν Σάατχοφ ξεκίνησαν μια νέα πρωτοβουλία για να πληρώσουν οι πλούσιοι για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης.

Σε ένα κοινό έγγραφο θέσεων, οι επικεφαλής των περιφερειακών ομάδων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Κάτω Σαξονίας/Μπρέμεν στην κοινοβουλευτική ομάδα του SPD τάσσονται υπέρ της συνέχισης της συζήτησης σχετικά με μια εφάπαξ εισφορά για την κρίση, “ώστε οι πλουσιότεροι να συνεισφέρουν δίκαια επιπλέον στην αντιμετώπιση και αποπληρωμή των βαρών της κρίσης”.

Το SPD είχε ήδη ταχθεί υπέρ αυτής της πρότασης στο συνέδριο του κόμματός του το περασμένο φθινόπωρο.

Füracker: Η Βαυαρία απορρίπτει τις αυξήσεις φόρων

Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Albert Füracker επέκρινε την πρόταση ως μια “επιβλαβή φαντασίωση αύξησης των φόρων”.

Ο πολιτικός του CSU δήλωσε: “Ακόμη και αν το SPD προσπαθεί να την ονομάσει ευφημιστικά ως crisis soli ή crisis levy, είναι και παραμένει μια αύξηση φόρων – μια πλήρης εκτροπή σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς”.

Η Βαυαρία απορρίπτει αυστηρά κάθε μορφή αύξησης φόρων, είπε.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.