Εξαιρετικά μεταδοτική υπο-παραλλαγή εξαπλώνεται στην Αυστρία

Η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Omikron XBB.1.5 κυριαρχεί εδώ και εβδομάδες στο προσκήνιο των λοιμώξεων. Τώρα μια νέα υπο-παραλλαγή προκαλεί αναστάτωση στην Αυστρία. Περί τίνος πρόκειται.

Η εξαιρετικά μεταδοτική υπο-παραλλαγή Omikron XBB.1.5 έχει εξαπλωθεί όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στην Αυστρία μέσα σε λίγες εβδομάδες και κυριαρχεί.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου, είναι ο πρώτος ανασυνδυασμός που κυριαρχεί στη χώρα με ποσοστό άνω του 60%, όπως ανέφεραν διάφορα αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πρόκειται για την “πιο μολυσματική υποπαραλλαγή που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής”.

“Ο XBB.1.5 δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης”, είναι η ετυμηγορία του μοριακού βιολόγου Ulrich Elling σχετικά με την τελευταία έρευνα για την εξέλιξη της Covid-19 στην χώρα.

“Αλλά τα πρώτα ελπιδοφόρα σήματα έρχονται από τα λύματα”, συνέχισε ο επιστήμονας της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών (ÖAW) στο Twitter. Εκεί καταγράφηκε μια μικρή μείωση.

Η νέα υπο-παραλλαγή της  Όμικρον αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς

Ταυτόχρονα, μια νέα υπο-παραλλαγή omicron αποκτά πλέον σημασία: Σύμφωνα με τον Elling, 94 περιπτώσεις της γραμμής EG.1, η οποία είναι επίσης γνωστή ως XBB.1.9.2.1, καταγράφηκαν στην Αυστρία την περασμένη εβδομάδα.

Λόγω των λίγων κρουσμάτων EG.1 που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής και της στενής βάσης δεδομένων, δεν υπάρχουν επίσης ακόμη πιο κοντινά στοιχεία σχετικά με την πορεία της νόσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι η γραμμή XBB.1.5 προκαλεί πιο σοβαρές ασθένειες από άλλες παραλλαγές του omicron.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.