Εκτός από την Galeria: Ποιος γίγαντας μόδας κλείνει καταστήματα;

“Δεν είναι πλέον εμπορικά ελκυστικό” – Εκτός από την Galeria Karstadt Kaufhof: Ο γίγαντας της μόδας Primark κλείνει επίσης καταστήματα στη Γερμανία

Ξανά και ξανά, οι μικρές επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν λόγω του αυξημένου κόστους. Αλλά ακόμη και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, όπως ο γίγαντας μόδας Primark, δεν μένουν ανεπηρέαστες από τις οικονομικές αλλαγές και αναγκάζονται να μειώσουν τις πωλήσεις τους.

Τον Δεκέμβριο, γερμανικά μέσα αναφέρθηκαν στο κλείσιμο ορισμένων υποκαταστημάτων της φτηνής αλυσίδας μόδας Primark.

Μόλις το φθινόπωρο, η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει ένα υποκατάστημα στο Weiterstadt, κοντά στο Darmstadt. Το νέο έτος, τα μεγάλα λουκέτα συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα υποκατάστημα που βρίσκεται στο Βερολίνο Steglitz. Το κατάστημα θα κλείσει οριστικά τις πόρτες του ήδη από το ερχόμενο Σάββατο, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Primark Julia Ley απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Η ίδια η Primark δικαιολογεί την απόφαση μάλλον νηφάλια, επικαλούμενη κυρίως στρατηγικούς λόγους:

“Στο πλαίσιο μιας επικείμενης ανανέωσης της μίσθωσης του καταστήματος Primark στο Berlin Steglitz, η τοποθεσία επανεξετάστηκε επίσης. Η επανεξέταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τοποθεσία δεν είναι πλέον εμπορικά ελκυστική για την Primark”, αναφέρει ο εκπρόσωπος.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Primark κλείνει όλο και περισσότερα καταστήματα προκαλεί έκπληξη.

Μόλις το 2020 η Primark κυριολεκτικά εξερράγη, ανοίγοντας 32 ολόκληρα καταστήματα στη Γερμανία. Η Primark επικράτησε έναντι εταιρειών όπως η KiK ή η New Yorker και ο θόρυβος ήταν μεγάλος για χρόνια.

Όταν όμως ξέσπασε η πανδημία, τα πράγματα άλλαξαν και το λιανεμπόριο μετατοπίστηκε στο διαδίκτυο.

Η WirtschaftsWoche (WiWo) θεωρεί ότι ηλεκτρονικά καταστήματα όπως η Shein επισκιάζουν πλέον την Primark.

Οι ολοένα και υψηλότερες προδιαγραφές για τους κατασκευαστές δεν διευκολύνουν πραγματικά τους παραγωγούς μόδας να διατηρήσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Οι τρέχουσες τιμές ενέργειας κάνουν τα υπόλοιπα και οι εξαιρετικά μεγάλοι χώροι καταστημάτων “καταπίνουν” πολλά χρήματα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης