Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία γίνεται Viral με την ιδέα του

10 λεπτά πετάλι – μια γύρα ούζο”: η ενεργειακή κρίση απαιτεί εφευρετικότητα. Ένα ελληνικό εστιατόριο στη Βαυαρία διασκεδάζει τους επισκέπτες του με ένα “ηλεκτρικό ποδήλατο”.

“Το ποδήλατο βρίσκεται ακριβώς αριστερά από την είσοδο του εστιατορίου μας”, εξηγεί ο επιχειρηματίας Andonis Dallas, του ελληνικού εστιατορίου “Taverna Kirschbaum” στην Merkur.

Το ποδήλατο είναι καλωδιωμένο, μια πινακίδα μπροστά του λέει: “Παρακαλώ κάντε πετάλι, χρειαζόμαστε ηλεκτρικό ρεύμα. 10 λεπτά πετάλι – μια γύρα ούζο”. Ο οικοδεσπότης εξηγεί στη συντακτική μας ομάδα τι κρύβεται πίσω από αυτό.

Ελληνικό εστιατόριο εγκαθιστά “ηλεκτρικό ποδήλατο”: Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει τους επισκέπτες να γελάσουν

Φυσικά είναι απλά ένα αστείο, το ποδήλατο δεν είναι συνδεδεμένο. Θέλει να κάνει τους καλεσμένους του να γελάσουν με αυτό, “κάτι που χρειαζόμαστε σε αυτούς τους καιρούς”.

Ο παππούς του συνήθιζε να λέει ότι “μια μέρα που περνάει χωρίς γέλιο είναι μια χαμένη μέρα”. Φυσικά, όποιος κάνει πετάλι παίρνει πραγματικά ένα γύρο ούζο κερασμένο – ή και δύο.

Υπάρχει επίσης μια πινακίδα στο κατάστημά του που λέει “Γύρος αντί για Virus”. Δίπλα γράφει ότι δεν υπάρχει wi-fi στο εστιατόριο.

“Φάτε, πιείτε και μιλήστε μεταξύ σας”, ζητά από τους καλεσμένους του. Η Taverna Kirschbaum είναι ένα μικρό οικογενειακό εστιατόριο στα περίχωρα της Φύρτης στο Unterfürberg.

Θα πρέπει επίσης να πληρώσει περισσότερα για το ηλεκτρικό ρεύμα στον επόμενο λογαριασμό του. Δεν το έχει μεταβιβάσει ακόμη στους πελάτες. “Θα περιμένουμε να δούμε”, εξηγεί ο Έλληνας εστιάτορας.

Το ίντερνετ ενθουσιάστηκε με το ποδήλατο: “Δημιουργική ιδέα, ξεκίνησε”

Η σελίδα Instagram “notesofgermany” μοιράστηκε μια φωτογραφία της πινακίδας στο διαδίκτυο. Συνοδευόταν από τη φράση “Πρώτα η δουλειά, μετά η ευχαρίστηση”. Στα σχόλια, ο κόσμος δείχνει αυξανόμενο ενθουσιασμό.

“Δημιουργική ιδέα, ξεκίνησε” ή “Νομίζω ότι είναι καλό” . Ένας άλλος σχολιάζει ότι αν υπήρχε πρώτα αλκοόλ, κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει ποδήλατο για 10 λεπτά.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.