Έλληνες παραγωγοί εφοδιάζουν φρούτα και λαχανικά τη Γερμανία

Η Ελλάδα βρίσκεται στις 5 σημαντικότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραγωγής φρούτων και μέσα στις 7 σημαντικότερες παραγωγής λαχανικών μπορώντας να καλύψει τις ανάγκες της γερμανικής αγοράς που παράγει μόλις το 15% των αναγκών της.

Τμήμα της ζήτησης της γερμανικής αγοράς για φρούτα και λαχανικά επιδιώκουν να καλύψουν οι παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους, μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, στη Διεθνή Έκθεση για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών Fruit Logistica 2023 που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 ως τις 10 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η Γερμανία, αντιμετωπίζοντας ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά εισάγει ετησίως μεγάλες ποσότητες φρέσκων προϊόντων.

Χαρακτηριστικά, όσον αφορά στα φρούτα, το 15% της γερμανικής αυτάρκειας δείχνει σαφώς τις τεράστιες ανάγκες εισαγωγής φρούτων όπως μήλα, εσπεριδοειδή, σταφύλια, νεκταρίνια, εξωτικά φρούτα, κ.α.

Παράλληλα, σημαντικές είναι και οι εισαγωγές λαχανικών, όπως τομάτες, αγγούρια, πιπεριές, καρότα και κρεμμύδια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις 5 σημαντικότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραγωγής φρούτων με σημαντικότερες τις εξαγωγές καρπουζιού, ροδάκινου, ακτινιδίου, σταφυλιού, μήλου, νεκταρινιού, πορτοκαλιού, φράουλας, βερύκοκου, κερασιού, αχλαδιού κ.α. και μέσα στις 7 σημαντικότερες παραγωγής λαχανικών με πιο χαρακτηριστικές τις εξαγωγές τομάτας, πιπεριάς, αγγουριού, κολοκυθιού κ.α.

Με τα παραπάνω δεδομένα, στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα του τόπου, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

Η Fruit Logistica άλλωστε, είναι η δημοφιλέστερη διεθνής έκθεση του κλάδου ενώ αποτελεί και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην αποστολή καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως τις 16 Δεκεμβρίου στην Περιφέρεια.

Πηγή: BUSINESS DAILY

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.