Επιστροφή του καλοκαιριού στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας

26 βαθμοί αναμένονται στη Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο

Μετά από εβδομάδες υγρού φθινοπωρινού καιρού, οι υψηλές θερμοκρασίες πρόκειται να επιστρέψουν στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας εγκαίρως για το Σαββατοκύριακο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο καιρός στη Γερμανία χαρακτηρίστηκε από γκρίζους ουρανούς, βροχή, ισχυρούς ανέμους και περιορισμένη ηλιοφάνεια, με αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών φεστιβάλ και υπαίθριων εκδηλώσεων.

Αλλά για όσους λαχταρούν το καλοκαίρι, υπάρχουν καλά νέα στον ορίζοντα, καθώς το δεύτερο μισό της εβδομάδας υπόσχεται πολύ καλύτερες προοπτικές.

Οι μετεωρολόγοι της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD) έχουν προβλέψει επιστροφή σε θερμοκρασίες που μοιάζουν με καλοκαιρινές από την Τετάρτη έως το Σαββατοκύριακο, σε συνδυασμό με ελάχιστες πιθανότητες για έντονες βροχοπτώσεις.

Προβλέψεις καιρού σε NRW: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ο ήλιος είναι έτοιμος να ζεστάνει ολόκληρη τη χώρα, συνοδευόμενος από θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 22 έως 25C στις χαμηλότερες περιοχές και 19 έως 20C στις υψηλότερες περιοχές.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτός ο ευχάριστος καιρός είναι πιθανό να διατηρηθεί σε πολλά μέρη μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, βροχοπτώσεις δεν αναμένονται μέχρι το δεύτερο μισό της επόμενης εβδομάδας.

Η Παρασκευή θα είναι το αποκορύφωμα της εβδομάδας με άφθονη ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ωστόσο, προς το βράδυ, οι νεφώσεις θα αυξηθούν στις δυτικές περιοχές, ενώ τη νύχτα αναμένονται μεμονωμένες βροχές.

Στα βορειοανατολικά, οι θερμοκρασίες θα είναι μέτρια θερμές, κυμαινόμενες μεταξύ 22 και 24C, ενώ στις νότιες και δυτικές περιοχές θα επικρατήσουν καλοκαιρινές θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 25 έως 32C.

Η πρόγνωση του Σαββάτου δείχνει ένα μείγμα δυνητικά έντονων βροχών και καταιγίδων στα βορειοδυτικά, ενώ στα νότια και ανατολικά θα επικρατήσουν σχετικά πιο ηλιόλουστες συνθήκες, αν και εκεί δεν μπορούν να αποκλειστούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 22C κατά μήκος της Βόρειας Θάλασσας έως και 32C στο Φράιμπουργκ.

Την Κυριακή αναμένεται να επικρατήσουν και πάλι ξηρές συνθήκες. Παρά το μείγμα ήλιου και νεφών, είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ιδίως στις νότιες περιοχές.

Ωστόσο, οι καλοκαιρινές συνθήκες θα διατηρηθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από 20 έως 32C.

Καθώς προχωρά η εβδομάδα, τη Δευτέρα και την Τρίτη είναι πιθανό να επηρεαστούν από την υγρασία του Σαββατοκύριακου και να σημειωθούν κάποιες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά, ενώ στα βορειοδυτικά θα επικρατήσουν πιο ήρεμες συνθήκες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης