Το Έσσεν ψηφίστηκε ως η πιο αγενής πόλη της Γερμανίας

Μια βρετανική εταιρεία ερευνών αποκάλυψε ποιες πόλεις της Γερμανίας είναι οι πιο αγενείς και οι πιο φιλικές σύμφωνα με τους ξένους που μαθαίνουν ξένες γλώσσες στο διαδίκτυο. Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αποδείχτηκε το ομόσπονδο κρατίδιο με τη χειρότερη συμπεριφορά.

Οι πιο αγενείς και οι πιο ευγενικές πόλεις στη Γερμανία

Η βρετανική εταιρεία ερευνών Censuswide διεξήγαγε μια μελέτη στην οποία ρώτησε 1.525 μαθητές ξένων γλωσσών στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Preply, οι οποίοι ζουν όλοι στη Γερμανία, ποια γερμανική πόλη θεωρούν την πιο μη φιλική.

Σύμφωνα με την Preply, η νεοσύστατη εταιρεία ήθελε να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με το πού οι χρήστες της θα μπορούσαν να αισθάνονται πιο ευπρόσδεκτοι για να εξασκούν τις αναπτυσσόμενες γνώσεις τους στα γερμανικά ανεμπόδιστα και χωρίς να φοβούνται την επικριτική ανυπομονησία των φυσικών ομιλητών.

Στους συμμετέχοντες στην έρευνα παρουσιάστηκε ένας κατάλογος με 12 συμπεριφορές τις οποίες χρησιμοποίησαν για να βαθμολογήσουν την ευγένεια των ανθρώπων στην πόλη τους από το ένα έως το 10.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες συμπεριφορές, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά από τα αγενή χαρακτηριστικά σχετίζονταν με τους ανθρώπους που ήταν ενοχλητικά κολλημένοι στο κινητό τους τηλέφωνο σε δημόσιους χώρους.

Ο κατάλογος περιελάμβανε: να είστε απασχολημένοι με το κινητό σας τηλέφωνο σε δημόσιο χώρο, να μην αφήνετε τους ανθρώπους να περάσουν, να μην επιβραδύνετε κοντά σε πεζούς, να κάνετε θόρυβο σε δημόσιο χώρο, να μην δίνετε προσοχή σε αγνώστους, να παρακολουθείτε βίντεο σε δημόσιο χώρο, να μιλάτε δυνατά στο τηλέφωνο σε δημόσιο χώρο, κλειστή γλώσσα του σώματος, να μην σέβεστε τον προσωπικό χώρο, να είστε αγενείς προς τους υπαλλήλους, να μην δίνετε φιλοδώρημα και να μην τηρείτε ουρές.

Το Έσσεν ψηφίστηκε ως η πιο αγενής πόλη της Γερμανίας

Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξαν λοιπόν τα στοιχεία; Οι μαθητές θα πρέπει να αποφεύγουν το Έσσεν αν θέλουν να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και ενθαρρυμένοι στο γλωσσικό τους ταξίδι.

Η πόλη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ψηφίστηκε ως η λιγότερο φιλική σε ολόκληρη τη χώρα, ακολουθούμενη από τη Δρέσδη, τη Φρανκφούρτη, την Κολωνία και το Ντόρτμουντ.

Παραδόξως, το διαβόητο Berliner Schnauze της πρωτεύουσας δεν πήρε το βραβείο της νίκης, αλλά κατάφερε να πάρει μια αναφορά ως η έκτη πιο αγενής πόλη της Γερμανίας, ακολουθούμενη από τη Στουτγάρδη.

Συνολικά, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ήταν το ομόσπονδο κρατίδιο με τον μεγαλύτερο αριθμό “αγενών” πόλεων.

Το Μπόχουμ, η Βρέμη και το Ανόβερο μεταξύ των πιο φιλικών πόλεων

Από το Schnauze μέχρι το χαμόγελο, στο άλλο άκρο του φάσματος το Μπόχουμ, η Βρέμη και το Ανόβερο κρίθηκαν ως οι τρεις πιο ευγενικές γερμανικές πόλεις.

Ακολουθούν η Νυρεμβέργη, η Βόννη, το Μύνστερ Λειψία, το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο και το Ντούισμπουργκ, οι πόλεις αυτές θεωρήθηκαν οι λιγότερο κακές.

Ίσως υπερηφανευόμενη για την υπερηφάνειά της, η πόλη του Μπόχουμ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας στο Instagram, γράφοντας: “Πετύχαμε την καλύτερη βαθμολογία σε έξι κατηγορίες, αφήνοντας πίσω μας το Αμβούργο, τη Νυρεμβέργη κτλ”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης