Εταιρεία στη Γερμανία σταματά να δέχεται πλέον μετρητά

Στο Gravis δεν μπορείτε πια να πληρώνετε με κέρματα ή χαρτονομίσματα ούτε για αξεσουάρ και μικροαντικείμενα. Τα ταμεία εξαφανίζονται επίσης.

Στην Gravis, τα μετρητά αποτελούν παρελθόν. Από εδώ και στο εξής, το κατάστημα λιανικής πώλησης της Apple δεν θα δέχεται πλέον μετρητά ως μέσο πληρωμής στα 40 καταστήματά του σε όλη τη Γερμανία.

“Από σήμερα, οι πελάτες μας μπορούν να πληρώνουν μόνο χωρίς μετρητά, δηλαδή με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου και ψηφιακών πορτοφολιών ή με συνδρομή στο Gravis”, έγραψε η εταιρεία σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

Η μετάβαση είναι ένα βήμα προς μια πιο βιώσιμη και ασφαλή εμπειρία αγορών. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής φάσης σε επιλεγμένα καταστήματα, η νέα ιδέα έχει αποδειχθεί σωστή, αναφέρει η εταιρεία : “Το κλασικό συρτάρι μετρητών καταργείται, όπως και οι εκτυπωμένες χάρτινες αποδείξεις – γεγονός που εξοικονομεί πόρους”.

Αντ’ αυτού, η εταιρεία βασίζεται πλέον σε “κινητά τερματικά που προσαρμόζονται ευέλικτα στο ταξίδι του πελάτη στο κατάστημα και στα οποία οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν απλές και χωρίς μετρητά πληρωμές”.

Οι τιμές παραμένουν σταθερές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

“Για εμάς ως εταιρεία , η πληρωμή χωρίς μετρητά είναι φθηνότερη, ευκολότερη και επιτρέπει ταχύτερες διαδικασίες”, εξηγεί η Gravis τα πλεονεκτήματά της.

Για τους υπαλλήλους της Gravis, τερματίζεται επίσης το πρόβλημα με τα πλαστά χρήματα και την καθημερινή μεταφορά μετρητών στην τράπεζα.

Για τους πελάτες, η εταιρεία μπορεί επίσης να διατηρήσει τις τιμές της σταθερές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το Κέντρο Καταναλωτών της Κάτω Σαξονίας, οι έμποροι λιανικής πώλησης επιτρέπεται γενικά να αρνούνται να δέχονται μετρητά.

Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι οι πελάτες ενημερώνονται σαφώς και εκ των προτέρων – για παράδειγμα με μια ευδιάκριτη ανακοίνωση στο κατάστημα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.