Γερμανική εταιρεία προσφέρει 50ευρώ για να σαρώσει τα μάτια σας

Newsroom

Τι σημαίνει το νέο σύστημα EES για ταξίδια στην Ευρώπη;

Οι Βερολινέζοι που επιθυμούν να πουλήσουν τα παράθυρα της ψυχής τους στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων μπορούν να κατευθυνθούν προς την Alexanderplatz και να τα εξαργυρώσουν για 50 ευρώ…

Εργαλεία για την ανθρωπότητα: επίδειξη σφαιρών στο εμπορικό κέντρο Alexa

Η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Tools for Humanity, μια νεοφυής εταιρεία κρυπτονομισμάτων που ιδρύθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI Σαμ Άλτμαν και τον Γερμανό επιχειρηματία Άλεξ Μπλάνια, ξεκίνησε τις επιδείξεις των σφαίρων που ανιχνεύουν τα μάτια στο εμπορικό κέντρο Alexa του Βερολίνου.

Οι περαστικοί μπορούν τώρα να χαρίσουν μια εικόνα της ίριδας του ματιού τους, η οποία, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, δεν θα αποθηκευτεί, με αντάλλαγμα μάρκες αξίας 50 ευρώ για το Worldcoin, το κρυπτονόμισμα που συνδέεται με την Tools for Humanity.

Από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα παγκοσμίως, η διεθνής εταιρεία λέει ότι έχει σαρώσει τις ίριδες 2,1 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Χρησιμοποιώντας τα βιομετρικά δεδομένα, η Tools for Humanity λέει ότι θα δημιουργήσει μια μοναδική ταυτότητα για κάθε άτομο που σαρώνει τον αμφιβληστροειδή του.

Εάν το σύστημα υιοθετηθεί ευρέως, αυτό το αναγνωριστικό θα βοηθήσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να διακρίνουν τους ανθρώπους από τα bots, δήλωσε η Blania στους New York Times.

Με έδρα τόσο το Βερολίνο όσο και το Σαν Φρανσίσκο, η Tools for Humanity ξεκίνησε τον Ιούλιο στη Νέα Υόρκη το αυτοαποκαλούμενο “έργο που αλλάζει τον κόσμο”.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο των Altman και Blania, οι σφαίρες θα σκανάρουν τα μάτια οκτώ δισεκατομμυρίων ανθρώπων, δηλαδή όλου του πληθυσμού του πλανήτη.

Οι Altman και Blania λένε ότι οι σφαίρες θα παρέχουν καθολικό βασικό εισόδημα

Παράλληλα με τη λειτουργία τους ως εργαλείο αναγνώρισης για τη διάκριση μεταξύ ρομπότ και ανθρώπου, οι Altman και Blania έχουν προτείνει ότι η εταιρεία τους θα μπορούσε να βοηθήσει στη διανομή ενός καθολικού βασικού εισοδήματος (UBI) στο μέλλον, το οποίο θα χρηματοδοτείται από το Worldcoin.

Μιλώντας στους NYT ο Blania δήλωσε ότι τα κέρδη που θα προκύψουν στο μέλλον από τη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να “αναδιανεμηθούν εντός της κοινωνίας”.

“Αυτό που κάνει το Worldcoin είναι ότι δίνει σε όλους, όχι μόνο στους ανθρώπους στην Ευρώπη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ταυτότητα και τους δίνει έναν τρόπο να είναι οικονομικά προσιτοί”.

Ο Altman έχει διατυπώσει την ιδέα ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν το σύστημα ταυτότητας τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας θα μπορούν στο μέλλον να λαμβάνουν ένα UBI μέσω της πλατφόρμας, αλλά ο επιχειρηματίας δεν έχει ακόμη διευκρινίσει πώς ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί η πληρωμή του UBI.

Όμως οι επικριτές του εγχειρήματος των Altman και Blania τείνουν περισσότερο να πιστεύουν ότι το όραμα για το μέλλον της fintech έχει μια εσκεμμένα τυφλή αισιοδοξία.

“Ισχυρές προσωπικότητες όπως ο κ. Altman επιδιώκουν να επωφεληθούν σε μια ταραχώδη περίοδο, δημιουργώντας επιχειρήσεις που αποφέρουν χρήμα για να μετριάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της Α.Ι., ακόμη και όταν αναπτύσσουν επιθετικά την τεχνολογία”, έγραψε ο δημοσιογράφος των NYT David Yaffe-Bellany.

Το γερμανικό παρατηρητήριο δεδομένων ερευνά το Worldcoin

Προς το παρόν, το Worldcoin δεν έχει κερδίσει τις καρδιές ούτε των γερμανικών αρχών.

Στα τέλη Ιουλίου, η κρατική υπηρεσία εποπτείας της προστασίας δεδομένων στη Βαυαρία ανακοίνωσε ότι ερευνά την Worldcoin από το 2022 λόγω ανησυχιών σχετικά με την επεξεργασία βιομετρικών δεδομένων από την εταιρεία.

“Αυτές οι τεχνολογίες δεν είναι εκ πρώτης όψεως ούτε καθιερωμένες ούτε καλά αναλυμένες για τον συγκεκριμένο βασικό σκοπό της επεξεργασίας στον τομέα της μεταφοράς οικονομικών πληροφοριών”, δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της κρατικής ρυθμιστικής αρχής Micheal Will.

Οι γερμανικές αρχές δεν είναι οι μόνες, με τον εποπτικό φορέα προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Γαλλίας να δηλώνει στο Reuters ότι το σχέδιο της Woldcoin “φαίνεται αμφισβητήσιμο”.

Εν τω μεταξύ, στην Κένυα, η κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες του Worldcoin στη χώρα, ενώ διερευνά την “ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων που συλλέγονται και τον τρόπο με τον οποίο οι συλλέκτες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα.”

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης