Οι κανόνες του Deutschlandticket θα αλλάξουν στις 15 Αυγούστου

Γερμανία: Οι κανόνες του Deutschlandticket θα αλλάξουν στις 15 Αυγούστου

Μέχρι τώρα, όποιος διέθετε εισιτήριο Deutschlandticket, το οποίο ισχύει μόνο για τα τοπικά και περιφερειακά μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορούσε να επιβιβαστεί σε τρένο μεγάλων αποστάσεων σε περίπτωση καθυστέρησης, αλλά οι κανόνες αυτοί πρόκειται να αλλάξουν από τις 15 Αυγούστου 2023…

Νέοι κανόνες καθυστέρησης για τα εισιτήρια των 49 ευρώ σύντομα

Χάρη στους νέους ταξιδιωτικούς κανονισμούς σε επίπεδο ΕΕ, το εισιτήριο των 49 ευρώ δεν θα θεωρείται πλέον κανονικό εισιτήριο, αλλά “προσφορά με σημαντικά μειωμένη χρέωση μεταφοράς”.

Ο νέος νόμος σημαίνει κάποιες αλλαγές στο τι δικαιούνται οι κάτοχοι εισιτηρίων Deutschlandticket σε περίπτωση καθυστέρησης.

Προηγουμένως, οι επιβάτες που χρησιμοποιούσαν περιφερειακά τρένα και καθυστερούσαν σε σημείο που έχαναν τη σύνδεση με τον τελικό προορισμό τους, είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν σε τρένο ICE, IC ή EC – έπρεπε να αγοράσουν εισιτήριο την τελευταία στιγμή, αλλά μπορούσαν να ζητήσουν αναδρομικά επιστροφή χρημάτων από την Deutsche Bahn.

Όμως, από τις 15 Αυγούστου, οι επιβάτες θα μπορούν να αλλάξουν σε ένα από αυτά τα τρένα υψηλής ταχύτητας μόνο υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες: αν μια ακύρωση σημαίνει ότι φτάνετε στον τελικό προορισμό σας με την τελική σύνδεση μετά τα μεσάνυχτα.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν θα είναι δυνατή η χρήση εναλλακτικών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας, μια αλλαγή για την οποία διαμαρτύρεται η Γερμανική Ένωση Καταναλωτών.

“Είναι εντελώς ακατανόητο γιατί οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τρένα υψηλότερης ποιότητας σε περίπτωση καθυστέρησης, όπως συμβαίνει συνήθως με άλλες μηνιαίες και ετήσιες κάρτες ταξιδιού”, δήλωσε η εκπρόσωπος Ramona Pop.

Άλλες νέες αλλαγές που έρχονται στους κανονισμούς της Deutsche Bahn

Παράλληλα με τους νέους κανόνες του Deutschlandticket, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν περιφερειακά τρένα προκειμένου να μεταβούν σε άλλο σταθμό για να προλάβουν ένα τρένο ICE δεν θα μπορούν πλέον να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων εάν το περιφερειακό τρένο καθυστερήσει και τους κάνει να χάσουν το ICE.

Ένας άλλος νέος κανόνας αφορά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τα γεγονότα πέραν του ελέγχου των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων.

Εάν οι αμαξοστοιχίες της Deutsche Bahn καθυστερήσουν λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών ή λόγω μη εξουσιοδοτημένων ατόμων που διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές, η εταιρεία δεν υποχρεούται πλέον να επιστρέψει το κόστος των καθυστερημένων ταξιδιών των επιβατών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ποσοστό καθυστερήσεων της Deutsche Bahn το 2022 ήταν το χειρότερο των τελευταίων 10 ετών και οι προβλέψεις για το 2023 δεν φαίνονται επίσης πολύ ευοίωνες, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απαλλάσσεται από την ευθύνη έναντι των επιβατών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης