Γερμανία: Η Galeria Karstadt Kaufhof κλείνει 52 πολυκαταστήματα

Από τα 129 πολυκαταστήματα της Galeria Karstadt Kaufhof, τα 52 πρόκειται να κλείσουν, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους…

Η Galeria Karstadt Kaufhof είναι η τελευταία μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στη Γερμανία.

Τώρα 52 από τα εναπομείναντα 129 καταστήματα πρόκειται να κλείσουν στο πλαίσιο της διαδικασίας αφερεγγυότητας.

“Συνολικά, πολύ περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι θα χάσουν έτσι τη δουλειά τους”, δήλωσαν στο dpa οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της εταιρείας.

“Πρόκειται για μια κατάμαυρη μέρα”, τόνισε το συμβούλιο εργαζομένων.

Η Galeria Karstadt Kaufhof κλείνει 52 καταστήματα στη Γερμανία

Το ιστορικό: Στα τέλη Οκτωβρίου, η Galeria Karstadt Kaufhof αναγκάστηκε να ζητήσει διάσωση με προστατευτική διαδικασία αφερεγγυότητας για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, ο Miguel Müllenbach, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε ως αιτία για την απειλητική κατάσταση της εταιρείας την εκρηκτική αύξηση των τιμών της ενέργειας και την καταναλωτική ύφεση στη Γερμανία.

Από την αρχή, ο διευθυντής δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι η νέα αναδιοργάνωση θα συνεπαγόταν σημαντικές περικοπές στο δίκτυο καταστημάτων και σημαντικές μειώσεις θέσεων εργασίας.

Κλείσιμο των καταστημάτων Galeria Karstadt Kaufhof

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, τα ακόλουθα 21 καταστήματα πρόκειται να κλείσουν:

Celle, Coburg, Cottbus, Duisburg Düsseldorfer Straße, Erlangen, Gelsenkirchen, Hagen, Hamburg-Harburg, Hamburg-Wandsbek, Leipzig Neumarkt, Leverkusen, Munich-Bahnhof, Neuss, Nuremberg Königstraße, Nuremberg-Langwasser, Offenbach, Paderborn, Regensburg Neupfarrplatz, Saarbrücken am Bahnhof, Siegen, Wiesbaden Kirchgasse.

Το κλείσιμο αυτών των 31 υποκαταστημάτων προγραμματίζεται για τις 31 Ιανουαρίου 2024:

Darmstadt am weißen Turm, Dortmund, Düsseldorf Schadowstraße, Essen, Esslingen, Frankfurt Zeil, Hanau, Heidelberg Bismarckplatz, Hildesheim, Kempten, Krefeld, Leonberg, Limburg, Lübeck, Mönchengladbach, Oldenburg, Pforzheim, Reutlingen, Rosenheim, Rostock, Schweinfurt, Siegburg, Stuttgart-Eberhard-Straße, Viernheim-RNZ, Wuppertal.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.